'Woeste Hakimi haalt na afloop troostfinale verhaal bij Infantino'

17 december 2022, 19:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoewel Marokko kan terugkijken op een indrukwekkend en historisch WK, is de teleurstelling groot bij de Leeuwen van de Atlas. Na de 2-0 nederlaag in de halve finale tegen Frankrijk hoopte Marokko zich zaterdagavond te verzekeren van de derde plek, maar Kroatië was met 2-1 te sterk. Het Noord-Afrikaanse land was tijdens de wedstrijd al niet te spreken over het optreden van de scheidsrechter. Achraf Hakimi deed er na afloop nog een schepje bovenop en ging verhaal halen bij FIFA-baas Gianni Infantino.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans op basis van berichtgeving door Tom Egbers. Hakimi maakte gedurende de troostfinale tussen Kroatië en Marokko al een aantal keer in woord en gebaar duidelijk dat hij zich niet kon vinden in de beslissingen van de arbitrage. Zo schreeuwden de Marokkanen in de blessuretijd om een strafschop na een vermeende handsbal van een Kroatische verdediger, maar daar wilde zowel de scheidsrechter als de VAR niks van weten.

Hakimi was dusdanig ontevreden over het optreden van de arbitrage dat hij na het laatste fluitsignaal dus op zoek ging naar Infantino. 'Volgens Egbert stormde Hakimi de catacomben binnen en ging hij op enkele centimeters van het gezicht van Infantino staan', schrijft het AD. Hakimi zou vervolgens met stemverheffing tekeer zijn gegaan tegen de voorzitter van de FIFA. Beelden van het incident zijn er niet en dat heeft een reden. 'Volgens Egbers bevonden Hakimi en Infantino zich op een plek waar het door de FIFA verboden is om te filmen. Op deze plek zijn alleen eigen camera's van de voetbalbond toegestaan en deze hebben het incident voorlopig nog niet uitgezonden', klinkt het.

Lees ook: Marokko sluit WK in mineur af en moet brons aan Kroatië laten

Teleurstelling

De woede bij Hakimi kan natuurlijk niet los worden gezien van de teleurstelling die momenteel overheerst bij Marokko. De ploeg van Walid Regragui verbaasde vriend en vijand door in de groepsfase boven Kroatië én België te eindigen en vervolgens in de achtste finales af te rekenen met Spanje. Een ronde later werd ook Portugal op een verrassende nederlaag getrakteerd. In de halve finale bleek Frankrijk echter een maatje te groot. Marokko en Regragui hoopten het WK toch nog met een overwinning te kunnen afsluiten, maar Kroatië trok de 2-1 voorsprong succesvol over de streep.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar hij heeft weleen punt, want de arbitrage van dit WK was over het algemeen ondermaats

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen