Marokko sluit WK in mineur af en moet brons aan Kroatië laten

17 december 2022, 18:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kroatië heeft zich zaterdagavond verzekerd van de derde plek op het WK in Qatar. De ploeg van bondscoach Zlatko Dalic bleek in de troostfinale met 2-1 te sterk voor publiekslieveling Marokko. Mislav Orsic kroonde zich in Al-Rayyan met een schitterende treffer tot de matchwinner.

Marokko begon tam aan de wedstrijd en doelman Yassine Bounou zorgde bijna voor het meest knullige moment van het toernooi. De goalie speelde in de opbouw dramatisch in en schoof de bal bijna in zijn eigen doel. Gelukkig voor de Marokkanen rolde de bal uiteindelijk over de achterlijn. Even later kon Bounou de bal alsnog uit het net halen. Een ingestudeerde vrije trap van de Kroaten kwam op het hoofd van Josko Gvardiol. Hij zorgde met een fraaie snoekduik voor de vroege 1-0 namens de Europeanen. Die voorsprong bleek echter van korte duur.

Dat lukte Kroatië vlak voor het rustsignaal nog wel. Marokko verdedigde weer eens dramatisch uit en daar werd van geprofiteerd door Mislav Orsic. Hij zag dat Bounou iets te ver voor zijn doel stond en lepelde de bal op fantastische wijze in de verre hoek. Bounou probeerde de wereldgoal nog met zijn vingertoppen te voorkomen, maar zag de inzet van Orsic via de binnenkant van de paal in zijn doel belanden. Daarmee was het wel gedaan met een leuke eerste helft. Kroatië en Marokko lieten duidelijk merken dat zij de troostfinale zeker serieus namen.

De tweede helft was amper begonnen of Orsic had bijna zijn tweede doelpunt te pakken. Hij probeerde het opnieuw van afstand, maar via de rug van Jawad El-Yamiq vloog de bal hard in het zijnet. Daarna bleven de Kroaten de betere ploeg en leek de tank bij Marokko behoorlijk leeg te zijn. Het zware toernooi begon steeds meer zijn tol te eisen en beide bondscoaches besloten in het tweede bedrijf veel te wisselen. Dat kwam het tempo niet bepaald ten goede, al hadden de Kroaten daar weinig problemen mee. Marokko probeerde er nog wat uit te persen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen