Opgestapte Fraser schuldbewust en baalt vooral voor anderen

16 december 2022, 21:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor het eerst na zijn ontslag heeft Henk Fraser iets van zichzelf laten horen. De 56-jarige oefenmeester stapte woensdag op nadat hij zijn hoofd verloor tijdens een incident op de Utrechtse training. Fraser greep aanvaller Amin Younes bij de keel, en besloot later zelf om op te stappen bij de Domstedelingen. De trainer met Surinaamse roots baalt momenteel vooral voor een drietal clubmannen van FC Utrecht.

Eerder had Fraser zich voorgenomen om niet teveel te vertellen over het incident. Echter raakte het de oud-trainer van onder andere Sparta en Vitesse dat verschillende Utrechters onheus bejegend werden: "Dat vind ik moeilijk, omdat het niet eens dicht bij de waarheid is", vertelt de oefenmeester in zijn reactie aan de NOS. Fraser heeft het hier over Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren, Kees Jansma van de raad van commissarissen en directeur voetbalzaken Jordy Zuidam.

Schuldbewust

De 56-jarige kan alleen zichzelf de schuld geven over het ontslag: "Jordy Zuidam heeft zich puur professioneel gedragen, hij kon niet anders. Kees Jansma is voor mij altijd top geweest. Van Seumeren was ook fantastisch voor mij. Als je het hebt over spijt, dan zit het hem daar in." Fraser nam het op voor het drietal en gaf zijn kant van het verhaal.

Het incident met Younes vond plaats na een doelpunt tijdens het partijspel op de training. De Duitse aanvaller was het niet eens met de beslissing van assistent-trainer Urby Emanuelson. "Hij is Surinamer, daarom fluit je niet'', riep Younes naar de oud-middenvelder, die net als Fraser een Surinaamse achtergrond heeft. "Ik heb die opmerking niet eens gehoord. Ik vond zijn reactie gewoon heel respectloos. Dat was in mijn ogen gezagsondermijnend", reageert Fraser op het incident.

Droomclub

Na een succesvol verblijf bij Sparta Rotterdam maakte Fraser deze zomer de overstap naar zijn droomclub FC Utrecht. De start van de Eredivisie verliep niet zoals gehoopt en de oefenmeester lag al snel onder vuur. Echter pakte de Utrechters de draad goed op vonden de weg naar boven. Op dit moment staan de Domstedelingen op een zevende plaats. Door het vertrek van Fraser zal Aleksander Rankovic de komende tijd de honneurs waarnemen voor de Utrechters.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen