Super lullig: MVV rijdt 231 kilometer voor afgelast duel

16 december 2022, 20:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zo'n 231 kilometer was de reis voor MVV Maastricht naar de verre uitwedstrijd tegen Telstar. Na verschillende veldcontroles werd om 19.30 uur besloten dat de grasmat bespeelbaar was en er gevoetbald ging worden in Velsen-Zuid. Maar niks bleek minder waar. Waar de spelers van beide elftallen hun warming-up al aan het afronden waren, besloot scheidsrechter Martin Perez om het duel een kwartier voor tijd alsnog af te gelasten.

Het speelveld bleek niet in orde te zijn, zo besloot de arbiter. Het besluit zal met name voor de supporters van MVV als een dreun voelen. De fanatieke aanhang van de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie zat naar verluidt zo'n drie uur in de bus om de reis naar Velsen-Zuid te maken.

Meerdere duels afgelast

Telstar – MVV is niet de eerste wedstrijd die is afgelast deze speelronde. Donderdag maakte de KNVB al bekend dat ook Roda JC – PEC Zwolle en Jong FC Utrecht – Jong AZ geen doorgang konden vinden wegens bevroren velden. De rest van de wedstrijden in speelronde achttien van de KKD gaan vooralsnog wel gewoon door.

MVV is dit seizoen de grote verrassing in de Eerste Divisie. De Limburgers maken als nummer drie van de ranglijst een grote kans om aan het einde van het seizoen te promoveren naar de Eredivisie. De Maastrichtenaren willen in 2023 de aanval openen op Heracles en PEC Zwolle.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen