Alderweireld spreekt zich uit over mogelijke aanstelling Van Gaal

16 december 2022, 13:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het WK in Qatar leek het laatste klusje in de roemrijke loopbaan van Louis van Gaal. Toch was de kwartfinale met Oranje tegen Argentinië mogelijk níét zijn laatste wedstrijd als bondscoach. Na het teleurstellende toernooi van België wordt zijn naam namelijk genoemd als potentiële opvolger van de vertrokken bondscoach Roberto Martínez. Rode Duivel Toby Alderweireld zou zijn komst in ieder geval erg zien zitten.

In een uitgebreid gesprek met Sporza kreeg de Belgische verdediger enkele namen voorgelegd van potentiële nieuwe bondscoaches. De eerste was die van Van Gaal, met wie Alderweireld graag een samenwerking zou aangaan. "Hij is een heel speciale man en trainer. Iedereen die met hem gewerkt heeft, is vol lof over hem. Hij is een van de grootste trainers ter wereld, dus waarom niet?"

Alderweireld sprak zich ook uit over enkele nadere mogelijke kandidaten. Zo vond hij Mauricio Pochettino 'meer een coach voor een club', ziet hij Thomas Tuchel als 'tactisch heel sterk' en kon hij minder kwijt over de Belg Philippe Clement. "Ik ken hem persoonlijk totaal niet. Ik weet alleen dat hij het bij Club Brugge goed gedaan heeft en ook nu weer bij AS Monaco."

Geen inspraak

Overigens zeggen de lovende woorden van Alderweireld over Van Gaal weinig over een eventuele aanstelling. Als er al spelers van de Belgische nationale ploeg geraadpleegd zullen worden in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach, hoort de 33-jarige speler van Antwerp FC daar niet bij. "Wie ben ik ook om te zeggen welke bondscoach er wel of niet moet komen?"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen