Waar speelt Weghorst volgend jaar na heldenrol tegen Argentinië?

16 december 2022, 11:45

Wout Weghorst vestigde op het WK de aandacht flink op zich door in de kwartfinale van Oranje tegen Argentinië twee keer te scoren. De dertigjarige spits wordt dit seizoen door het Engelse Burnley verhuurd aan Besiktas in Turkije. Bij de Turkse club zien ze een langer verblijf van de aanvaller wel zitten. 

Weghorst werd in januari van dit jaar aangetrokken door Burnley in de hoop dat hij de club kon helpen behoeden voor degradatie uit de Premier League. Dat lukte echter niet, waarna hij zich met het oog op het aankomende WK liet verhuren aan Besiktas. Die club beschikt bovendien over de mogelijkheid hem na dit seizoen definitief over te nemen. "We hebben een opti tot koop van tien miljoen euro", bevestigde technisch directeur Ceyhun Kazanci tegenover CNN.

Bovendien zou Weghorst een langer verblijf in Istanbul zeker zien zitten, vervolgde Kazanci. "Hij is gewend geraakt aan het leven in Turkije en heeft het hier naar zijn zin". Toch zou ook een terugkeer naar Engeland een optie kunnen zijn. Burnley ligt namelijk goed op koers om na een jaar terug te keren op het hoogste niveau, aangezien het koploper is in het Championship. 

Met zijn selectie voor het WK is de opzet van Weghorst bij Besiktas in ieder geval geslaagd. De aanvaller kwam tot nu toe dertien keer in actie in de Turkse competitie, waarin hij zes keer trefzeker was. Toch kent de Turkse kampioen van het seizoen 2020-2021 geen bijster succesvol seizoen. Na dertien wedstrijden staat het slechts achtste in de Süper Lig, op zeven punten van lijstaanvoerder Fenerbahce. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen