Drommel en Lucca kunnen het verschil niet maken in beloftenkraker

15 december 2022, 21:58   Bijgewerkt: 15 december 2022, 23:28

In een vermakelijke wedstrijd hebben Jong PSV en Jong Ajax elkaar donderdagavond op een 2-2 gelijkspel gehouden. De Amsterdamse beloften leken er lang met de drie punten vandoor te gaan, maar een bizar Eindhovens doelpunt zorgde ervoor dat beide ploegen uiteindelijk genoegen moesten nemen met een punt.

De ontmoeting tussen Jong PSV en Jong Ajax was de eerste wedstrijd in speelronde achttien van de Keuken Kampioen Divisie. Waar de KNVB eerder op de avond een streep had gezet door twee duels die vrijdagavond gespeeld hadden moeten worden, daar ging de beloftenkraker in Eindhoven 'gewoon' door. Het Philips Stadion vormde het strijdtoneel. De toeschouwers kregen een voorzichtige eerste helft voorgeschoteld, waarin Jong Ajax wel de overhand had. Dat resulteerde na 39 minuten in de openingstreffer van Jaydon Banel. Even daarvoor had Lorenzo Lucca op de voet van Joël Drommel gemikt. Drommel maakte vorig jaar de overstap van FC Twente naar PSV, maar is na een matig eerste seizoen in Eindhoven zijn basisplaats kwijtgeraakt.

Vermakelijke tweede helft

Na de pauze gooiden beide ploegen de schroom wat meer van zich af, waardoor we een leuke tweede helft te zien kregen. Die begon uitstekend voor Jong PSV. Matthijs Tielemans bracht de Eindhovense beloften na een uitstekende dribbel en een dito schot langs de Amsterdammers. Jong PSV leek door te gaan drukken, maar de thuisploeg kon niet heel lang genieten van haar voorsprong. Zes minuten na de gelijkmaker stond het alweer 1-2. Silvano Vos schoot de bezoekers opnieuw op voorsprong. Bij die treffer zag Drommel er overigens niet heel goed uit. De doelman kreeg zijn hand wel tegen de bal, maar duwde 'm in de hoek in plaats van uit het doel.

De nieuwe voorsprong had Jong Ajax vleugels moeten geven, maar de ploeg van John Heitinga is defensief heel kwetsbaar. Jong Ajax kreeg in de voorgaande zeventien wedstrijden al dertig doelpunten tegen. Ook in Eindhoven zag het er achterin niet goed uit. Jong PSV kwam in minuut 74 andermaal op voorsprong. Dat doelpunt had echter nooit mogen vallen. Mylian Jiménez slingerde de bal voor uit een hoekschop. Charlie Setford leek de bal rustig op te kunnen pakken, maar doordat teamgenoot Christian Rasmussen op het laatste moment nog een schijnbeweging maakte, was de doelman alsnog geklopt: 2-2.

Jong Ajax drong in de slotfase nog wel aan en was via Kian Fitz-Jim nog dichtbij de 2-3, maar zijn inzet ging rakelings over het Eindhovense doel. De beloftenkraker eindigde zodoende in een gelijkspel. Daardoor blijft het verschil twee punten in het voordeel van de Eindhovenaren, die de competitie na de jaarwisseling hervatten met een uitwedstrijd tegen NAC Breda (6 januari). Jong Ajax krijgt op dezelfde dag bezoek van FC Eindhoven.