Bosz niet eens met kritiek op Ajax: "Daar kan hij niet over oordelen"

15 december 2022, 19:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Peter Bosz heeft in gesprek met Voetbal International fel gereageerd op de kritiek die Hedwiges Maduro onlangs in hetzelfde blad had op Ajax. De huidige assistent-trainer van Almere City noemde de club uit Amsterdam een 'one trick pony' en vindt dat ze in de slotfase veel verstandiger moet omgaan met een voorsprong.

"Als ik tachtig minuten heb aangevallen en we staan 1-0 voor, dan zakken we gewoon in om de zege over de streep te trekken. Bij Ajax blijven ze dan nog steeds heel naïef aanvallen om de 2-0 te maken. Ze kunnen maar één ding, zijn een one trick pony en dat heeft dit seizoen al veel punten gekost", was Maduro onlangs in een interview met VI hard over het huidige Ajax. Maduro, die ambities heeft om hoofdtrainer te worden, zou het anders aanpakken en inzakken om de voorsprong te verdedigen. Bosz kan zich echter niet vinden in de woorden van de oud-speler van onder meer Ajax, Valencia en Sevilla.

"Daar kan Hedwiges niet over oordelen. Ik ken Alfred Schreuder, dat is een realistische coach die de boel echt op slot gooit als het nodig is", reageert Bosz in het tijdschrift op de kritiek van Maduro. Bosz neemt vervolgens Borussia Dortmund-trainer Edin Terzic als voorbeeld. "Ik heb zo vaak gezien dat ze in de slotfase met mazzel voor komen. Direct haalt hij dan een spits eraf en gooit hij er een verdediger bij. Weet je hoe vaak ze nog een goal tegen hebben gehad? Heel vaak. En ik vind dat heerlijk. Want in Nederland roept ook iedereen: waarom heb je je niet aangepast om een voorsprong te verdedigen? Nou, hierom dus."

Volgens Bosz, die nog niet zo lang geleden werd ontslagen bij Olympique Lyonnais en op zoek is naar een nieuwe werkgever, klinkt het 'prachtig' wat Maduro zegt, maar is het een 'fabel'. "Als je de overhand hebt en de tegenstander komt nauwelijks bij je keeper, waarom zou je dat dan veranderen? Zak je in, dan geef je het initiatief weg, de tegenstander pompt de ballen erin met de kans dat die een keer goed valt. Dat zie je dus bij Dortmund, ik moet daar dan om lachen."

Lees ook: Bosz enorm kritisch op Van Gaal: "On-Nederlands voetbal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bosz gaat hiermee voor een sollicitatie gesprek bij Ajax ,Ajax doen ,alles beter dan die koekwaus die er nu rondloopt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen