Gefrustreerde Lucca gaat in Eindhoven op jacht naar doelpunten

15 december 2022, 19:13   Bijgewerkt: 15 december 2022, 19:26

De KNVB heeft donderdagavond een streep gezet door de wedstrijden Roda JC-PEC Zwolle en Jong FC Utrecht-Jong AZ in de achttiende speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. De ontmoeting tussen de beloften van PSV en Ajax gaat daarentegen 'gewoon' door. Bij Jong Ajax verschijnt Lorenzo Lucca aan de aftrap. De boomlange Italiaan gaat op zoek naar doelpunten in een poging Alfred Schreuder eindelijk te kunnen overtuigen.

Na de laatste wedstrijd van Ajax in de eerste seizoenshelft, uit tegen FC Emmen (3-3), plaatste Lucca een opmerkelijke foto op zijn Instagram. De Italiaan had een selfie gemaakt met ploeggenoot Francisco Conceição. Daarop was te zien dat Lucca vier vingers in de lucht stak en Conceição nul. Daarmee lieten beide aanvallers zien hoeveel minuten zij hadden gekregen van Schreuder. De frustratie ervan af. Vooral Lucca zal zich in de eerste seizoenshelft een paar keer flink hebben zitten te verbijten. Schreuder was nadrukkelijk zoekende in de punt van de aanval, maar de Italiaan verscheen geen enkele keer aan de aftrap.

In de slotweek van de eerste seizoenshelft liet Lucca zich zien met een doelpunt tegen PSV én Vitesse, maar op bezoek bij FC Emmen moest hij het doen met slechts een paar minuten. Het is nog maar de vraag of Lucca, die afgelopen zomer op huurbasis overkwam van Pisa, in de tweede seizoenshelft wél een serieuze kans krijgt van Schreuder. Brian Brobbey is normaal gesproken de eerste spits in Amsterdam, al deed Schreuder voor de winterstop vooral een beroep op Mohammed Kudus. De Ghanees wordt echter in verband gebracht met een transfer naar de Premier League. Dat zou voor Lucca natuurlijk goed uitkomen.

Drommel

De Italiaan moet zich vanavond in ieder geval bewijzen bij Jong Ajax. Lucca heeft een basisplaats in de 'beloftenkraker' tussen PSV en Ajax. De huurling kwam dit seizoen al vijf keer eerder in actie namens de ploeg van John Heitinga. Hij was al vier keer trefzeker in de Keuken Kampioen Divisie. Bovendien verzorgde Lucca ook nog eens twee assists. Jong PSV, de huidige nummer tien, is dus gewaarschuwd. Trainer Adil Ramzi kan echter een beroep doen op Joël Drommel. PSV nam de doelman vorig jaar over van FC Twente, maar na een matig seizoen is hij zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Walter Benítez. Drommel moet vanavond bij Jong PSV voorkomen dat Lucca aan zijn zelfvertrouwen tankt. De ontmoeting in Eindhoven begint om 20.00 uur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen