Portugal neemt afscheid van Santos, wordt Mourinho zijn opvolger?

15 december 2022, 19:11

Het huwelijk tussen Portugal en Fernando Santos is voorbij. De Portugese voetbalbond heeft het contract van de oefenmeester beëindigd. José Mourinho zou zijn opvolger en dus de nieuwe bondscoach moeten worden. 

Portugal begon met hoge verwachtingen aan het WK in Qatar. Het Zuid-Europese land was in de groepsfase te sterk voor Ghana en Uruguay. De laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea eindigde weliswaar in een 2-1 nederlaag, maar Portugal plaatste zich desondanks 'gewoon' als groepswinnaar voor de achtste finales. Daarin werd nog wel gewonnen van Zwitserland, maar een ronde later ging het mis. Marokko bleek in de kwartfinale te sterk voor Portugal en knikkerde de ploeg van Santos uit het toernooi. 

Santos baarde in de knock-outfase opzien door Cristiano Ronaldo op de bank te houden. De vedette had in alle drie de groepswedstrijden gewoon een basisplaats, maar verdween voor het achtste finaleduel met Zwitserland uit de opstelling Santos gaf de voorkeur aan Gonçalo Ramos, die prompt drie keer scoorde. De aanvaller van Benfica mocht blijven staan tegen Marokko, maar ook hij kon uitschakeling in de kwartfinale niet voorkomen. De reserverol van Ronaldo kwam Santos in eigen land op kritiek te staan en de verwachting was al dat hij deze week te horen zou krijgen dat hij tegen Marokko voor het laatst in de dug-out had gezeten.

Succes

Ondanks het teleurstellend verlopen WK in Qatar kan Santos terugkijken op een succesvolle periode bij de nationale ploeg. Hij werd na het WK in Brazilië aangesteld en leidde Portugal twee jaar later naar het Europees Kampioenschap. Bovendien sleepten de Portugezen in 2019 de Nations League in de wacht. De komende jaren is het aan Mourinho om successen te boeken met de nationale ploeg. Hij is de beoogde opvolger van Santos althans. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde A Bola is Mourinho de favoriet. Mourinho staat momenteel echter onder contract bij AS Roma, waarmee hij een paar maanden geleden de UEFA Conference League won. In Italië werd de afgelopen weken al gespeculeerd over een mogelijke dubbelrol. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen