Verschillende mutaties verwacht bij Ajax: "Denk dat zij weggaan"

15 december 2022, 17:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft achter de rug. De Amsterdammers werden kansloos uitgeschakeld in de Champions League en moeten in de Eredivisie Feyenoord voor zich dulden. Ajax moet dus aan de bak in de tweede seizoenshelft. Maar voordat de ploeg van Alfred Schreuder weer de wei in mag, wacht een aantal hete weken op de transfermarkt. Freek Jansen verwacht dat er wel wat mutaties zullen plaatsvinden.

Als er om iemand veel te doen is bij Ajax, dan is dat Daley Blind. In de eerste maanden van dit seizoen nog onomstreden op de linksbackpositie, in de laatste wedstrijden van dit kalenderjaar op de bank en nu op het punt Ajax transfervrij te verlaten. Ook Mohammed Kudus lijkt bezig aan zijn laatste weken in Amsterdam. De Ghanees hoopte Ajax afgelopen zomer al te verlaten, maar toen wilde de club niet meewerken aan een transfer. "Ik denk dat Blind weggaat en het zou me ook niet verbazen als Kudus weggaat", zegt Jansen in de nieuwe Pak Schaal Podcast van Voetbal International.

Kudus heeft zich tijdens het WK in Qatar serieus in de kijker gespeeld. Ghana kwam weliswaar niet de groepsfase door, maar met twee doelpunten liet de aanvallende middenvelder zich van zijn beste kant zien. "Hij wil naar Engeland en vanuit daar is veel interesse. Je moet er nu de volle hoofdprijs voor pakken", stelt Jansen, die Kudus weliswaar een 'hele goede voetballer' vindt, maar tevens ziet dat er bij Ajax eigenlijk geen plek voor hem is. "Hij is niet de tien waarop je zit te wachten en op rechts en in de spits is het hem ook niet."

Mocht Kudus Ajax daadwerkelijk verlaten, moeten de Amsterdammers vol voor de terugkeer van Hakim Ziyech gaan. Dat vindt Jansen althans. De smaakmaker van Marokko stond afgelopen zomer al op het verlanglijstje van Ajax, maar toen zag hij een rentree op huurbasis niet zitten. "Op het moment dat er dan veertig miljoen is gestort, dan zou ik als de wiedeweerga in je contacten naar Ziyech gaan en direct toeslaan. Dan los je direct het probleem rechts voorin op", aldus Jansen. De Ajax-watcher van VI vindt dat de club ook onder de lat versterking kan gebruiken. "Maar dat hoeft er niet per se eentje te zijn die er direct staat."

Lees ook: Het Parool noemt vraagprijs voor Ajax-doelwit Andries Noppert

Zuid-Amerika

De verslaggever verwacht tevens dat Ajax nog een konijn uit de Zuid-Amerikaanse hoge hoed tovert. "Ik denk dat er nog iets vanuit Zuid-Amerika gaat komen. Huntelaar is daar geweest, Veldmate is er vaker geweest en Van der Zee ook. Ze hebben daar bevindingen opgedaan en overall genomen zijn Zuid-Amerikanen goed bevallen."

Toeval of niet, maar Ajax werd deze week nog gelinkt aan Alan Varela. De Argentijnse middenvelder speelt momenteel bij Boca Juniors. In Amsterdam zou hij de opvolger kunnen worden van Edson Álvarez. Varela is bij Boca Juniors nog in het bezit van een langlopend contract, maar hij zou voor omgerekend een kleine veertien miljoen euro opgepikt kunnen worden. Ajax is echter niet de enige die hem naar Europa zou willen halen. Ook Bayer Leverkusen en zelfs FC Barcelona worden genoemd.

Lees ook: 'Ajax strijdt met Benfica om gewilde Argentijnse middenvelder'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen