'De FIFA krijgt met Argentinië-Frankrijk haar gedroomde finale'

14 december 2022, 23:02

Frankrijk hield woensdagavond de hoop op prolongatie van de wereldtitel in leven door in de halve finale van het WK in Qatar af te rekenen met Marokko. De ploeg van Didier Deschamps moest daarvoor wel tot het gaatje gaan tegen de dappere Atlasleeuwen, die ondanks een vroege achterstand bleven knokken voor elke meter. FCUpdate.nl zocht uit wat de media in verschillende landen schreven over de tweede halve finale.

Het Franse RMC Sport erkent dat Les Bleus het bij tijd en wijle erg zwaar hadden tegen de Marokkanen. 'De mannen van Walid Regragui gingen helemaal niet knock-out door de snelle openingstreffer', stelt het vast. 'De Marokkanen toonden het lef om het het hoofd omhoog te spelen, met een overvloed aan gewonnen duels legden ze een goede wedstrijd op de mat.' De 2-0 van Randal Kolo Muani kwam dan ook als geroepen, zag de krant. 'Een enorme opluchting voor Deschamps', schrijft het. 

In Marokko overheerst direct na het laatste fluitsignaal vooral de trots op de prestaties van het eigen elftal. 'Het inspirerende verhaal van Marokko zal een voorbeeld blijven voor underdogs op toekomstige wereldkampioenschappen', voorspelt Morocco World News. De successen in Qatar, waar Marokko in de groepsfase boven België en Kroatië eindigde en daarna Spanje en Portugal uitschakelde, 'zullen in de toekomst een inspiratie vormen voor Afrikaanse, Arabische en Aziatische landen die de dominantie van de Europese en Zuid-Amerikaanse teams in het mondiale voetbal willen doorbreken', zo eindigt het. 

In De Volkskrant concludeert Willem Vissers al in de kop van zijn verslag dat de FIFA met Argentinië - Frankrijk haar 'gedroomde finale' krijgt. 'In puur sportief opzicht een affiche om te zoenen", geeft hij direct daarna toe. Toch wil hij vermelden dat 'beide finalisten onderweg naar de finale weinig te klagen hadden over de arbitrage', waarmee hij zinspeelt op een FIFA-voorkeur voor een finale tussen Lionel Messi en Kylian Mbappé. 'Het duel is het equivalent van een lawine van het grote geld.' Vissers zag Marokko de huid duur verkopen tegen Les Bleus. 'Ze drukten de Fransen diep in de verdediging na rust en lieten de wereldkampioen naar adem happen.' Hij noemt het wel 'veelzeggend voor de breedte van het Franse topvoetbal' dat de Fransen ondanks een scala aan afwezigen net als vier jaar geleden opnieuw de WK-finale bereikten. 'Marokko mag zaterdag met trots om de derde plaats voetballen', is de conclusie over de ploeg van Walid Regragui.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen