Amrabat had onderonsje met Giroud: "Ik zei: houd nou eens op"

14 december 2022, 22:49

Sofyan Amrabat is teleurgesteld dat Marokko is uitgeschakeld op het WK in Qatar. In de halve finale gingen de Leeuwen van de Atlas met 2-0 onderuit tegen regerend wereldkampioen Frankrijk. Desondanks is de middenvelder van Fiorentina trots op de prestatie van zijn ploeg.

"Dit is gewoon heel erg zuur", verzuchtte de emotionele middenvelder voor de camera van de NOS. "Meer kan ik er niet van maken. Vanaf het begin lieten de Fransen het initiatief aan ons. Olivier Giroud heeft mij echt de hele wedstrijd gevolgd. Ik zei tegen hem: houd nou eens op, maar hij zei tegen me dat hij die opdracht had gekregen van zijn coach."

Lees ook: Dit zijn de beoordelingen van Frankrijk - Marokko

Marokko kwam al na vijf minuten op achterstand na een doelpunt van Theo Hernández. "Het was een beetje een stomme tegengoal, daardoor liepen we meteen achter de feiten aan", vertelde Amrabat. "Daardoor speelden we ze een beetje in de kaart. Misschien mogen we wel trots zijn, want het is een groot compliment hoe we gespeeld hebben tegen de regerend wereldkampioen."

Nagenieten kan Amrabat echter nog niet. "Misschien kan ik binnenkort wel terugblikken op een mooi toernooi, maar nu nog niet. Het is voor nu nog wel heel pijnlijk als je zo dichtbij de finale bent."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen