Marokko moet enkele minuten voor aftrap nog wissel doorvoeren

14 december 2022, 20:15   Bijgewerkt: 14 december 2022, 20:21

Marokko heeft op het allerlaatste moment nog een wissel in de basiself moeten doorvoeren. Verdediger Nayef Aguerd was al niet helemaal fit voor de wedstrijd in de halve finale van het WK tegen Frankrijk en nam daarom tot zijn grote teleurstelling plaats op de bank.

Achraf Dari krijgt tegen Frankrijk daarom het vertrouwen vanaf de aftrap. De verdediger van het Franse Stade Brest is een van de vijf verdedigers die aantreden tegen de regerend wereldkampioen. Tijdens de warming-up stond er ook al een groot vraagteken achter de naam van Romain Saiss. De aanvoerder en sterkhouder haalde de race tegen de klok echter wél, ondanks de pijn aan zijn dijbeen. Ook de captain moest de strijd al vroeg staken. Na twintig minuten werd de geblesseerde verdediger van Besiktas gewisseld voor Selim Amallah.

Aguerd was de afgelopen weken juist een van de belangrijkste krachten in het hart van de Marokkaanse defensie, die tot de halve finale nog geen doelpunt had hoeven incasseren. Tegen grootmachten als België, Spanje en Portugal hield Marokko de nul. Tegen Frankrijk ging het echter al snel mis: Theo Hernandez opende na vijf minuten spelen de score.

Bij Marokko staan Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech opnieuw in de basis. Zij kwakkelden de laatste weken eveneens met hun fitheid. Bekijk de complete opstelling van Marokko voor de halve finale van het WK tegen Frankrijk hier.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen