Ten Hag bezorgd om Sancho: "Niet in de juiste gemoedstoestand"

14 december 2022, 17:40

Manchester United bereidt zich momenteel in Spanje voor op de tweede seizoenshelft. Dat doet de ploeg van Erik ten Hag echter zonder Jadon Sancho, die anderhalf jaar geleden nog voor 85 miljoen euro werd overgenomen van Borussia Dortmund. Ten Hag maakt zich zorgen om de fysieke én geestelijke toestand van de 22-jarige buitenspeler. 

Tegenover The Athletic ging Ten Hag in op de situatie van de buitenspeler, die door de Engelse bondscoach Gareth Southgate niet werd geselecteerd voor het WK in Qatar. "Hij heeft in het begin van het seizoen een paar goede wedstrijden gespeeld", vindt de trainer, "maar daarna zakte zijn niveau ver terug." Op 22 oktober kwam Sancho voor het laatst in actie voor zijn club, sindsdien verscheen hij niet meer binnen de lijnen. Bovendien heeft hij recent ook zijn accounts op sociale media gesloten. 

"Hij was de afgelopen tijd niet in de juiste gemoedstoestand, noch fysiek fit genoeg om te spelen", zegt Ten Hag over het ontbreken van Sancho op het veld. Bovendien is nog niet te zeggen wanneer hij zijn rentree zou kunnen maken. "Ik heb meerdere keren met Jadon gesproken en ik denk niet dat hij deze week terugkomt", geeft Ten Hag toe. "Hij volgt nu een individueel trainingsprogramma en we hopen hem snel weer te kunnen begroeten."

Als onderdeel van zijn terugkeer op het veld dook Sancho eind november ineens op in Nederland. Op de velden van amateurclub OJC Rosmalen werkte hij op aanraden van Ten Hag enkele oefensessies af met een aantal Nederlandse trainers. De kans dat Sancho er bij de hervatting van de Premier League weer bij is lijkt nihil. Waar de Eredivisie pas in het tweede weekend van januari verdergaat, werken de Engelse clubs rond de Kerst alweer een volledig programma af. United komt op dinsdag 27 december voor het eerst weer in actie als Nottingham Forest op bezoek komt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen