'Ajax strijdt met Benfica om gewilde Argentijnse middenvelder'

14 december 2022, 13:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alan Varela staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax. Dat schrijft het Spaanse blad Sport woensdagmiddag. De 21-jarige middenvelder van Boca Juniors heeft zich het afgelopen seizoen in de kijker gespeeld bij meerdere Europese topclubs en naar verluidt hebben de Amsterdammers ten opzichte van veel concurrenten een streepje voor.

Varela is afkomstig uit de eigen jeugd van Boca en heeft sinds het huidige seizoen regelmatig een basisplaats bij de Argentijnse topclub. De waarde van de verdedigende middenvelder wordt geschat tussen de veertien en de vijftien miljoen euro, maar volgens de Italiaanse transferjournalist Fabrizio Romano heeft Varela een afkoopclausule in zijn contract staan van rond de negentien miljoen euro. Onder meer FC Barcelona zou hier volgens de Spaanse krant graag gebruik van maken.

De grootste kandidaten voor de handtekening van Varela lijken echter Ajax en Benfica te zijn. Volgens Sport zijn beide clubs al maanden bezig om de Argentijn te overtuigen van een overstap en Varela zou daarom de voorkeur geven aan deze clubs boven Barcelona. Benfica ziet Varela als de ideale opvolger van Enzo Fernández, die vanwege zijn uitstekende prestaties dit seizoen regelmatig in verband wordt gebracht met onder meer Liverpool.

Opvolger Alvarez

Bij Ajax zou Varela de opvolger moeten worden van Edson Álvarez, mocht de Mexicaan aankomende winter een overstap maken. Álvarez werd afgelopen zomer al in verband gebracht met een overstap naar de Premier League, toen Chelsea op het laatste moment interesse toonde in de verdedigende middenvelder. Ajax gaf toen echter, tot de teleurstelling van Álvarez zelf, geen toestemming voor een transfer. Mochten de Amsterdammers daar inmiddels anders over denken, dan zou Varela op de traditionele 'nummer 6' positie moeten concurreren bij Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

AJAX LEERT NIETS VAN MIS KOPEN DEZE ZOMER NU WEER SPELER HALEN TERWEL ZE GENOEG JONGE SPELERS HEBBEN UIT EIGEN JEUGD

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet doen Schreuder zet je straks links back

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen