''Modric van Marokko' kan voor 45 miljoen naar Premier League'

14 december 2022, 14:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Azzedine Ounahi staat op het punt om zijn ongekende WK-prestaties te belonen met een mooie overstap. Volgens het Franse sportblad L'Équipe is Leicester City namelijk geïnteresseerd in de diensten van de Marokkaanse voetballer, die dit WK veel indruk maakt bij zijn nationale ploeg. 

De carrière van Ounahi is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. De 22-jarige middenvelder is afkomstig uit de jeugdacademie Mohammed VI in Rabat en speelt momenteel voor Angers SCO in de Ligue 1. Tot de zomer van 2021 speelde hij echter nog voor US Avranches, dat op het derde niveau van Frankrijk uitkomt, waarna hij voor ruim drie ton de overstap maakte naar Angers. Ruim een jaar geleden maakte Ounahi voor het eerst onderdeel uit van de selectie van Marokko en op het WK in Qatar is hij een vaste basiskracht op het middenveld.

Aan de 350.000 euro dat hekkensluiter Angers anderhalf jaar geleden voor hem betaalde, zal de club nu naar verwachting goed gaan verdienen. Leicester City, dat na een matige start in de Premier League momenteel de dertiende plaats bezet, zou namelijk volgens L'Équipe zo'n 45 miljoen euro overhebben voor de komst van Ounahi. Volgens het Spaanse sportblad Mundo Deportivo zou ook FC Barcelona oren hebben naar de middenvelder.

Modric van Marokko

De reputatie van Ounahi is op het WK namelijk flink gestegen. Met Marokko maakt de middenvelder een sprookjesachtig toernooi door en dat is verschillende voetbalkenners niet onopgemerkt gebleven. Onder meer Luis Enrique, die in de achtste finale als bondscoach van Spanje door Ounahi en Marokko werd uitgeschakeld in de achtste finale, had lovende woorden over voor de middenvelder. "Die nummer 8! Wie is dat? Mijn God, dat is een ongelofelijke speler", werd Enrique kort na de wedstrijd geciteerd. Ook Youri Mulder sprak lovend over de prestaties van Ounahi, die hij als 'de Marokkaanse Modric' beschreef.

Lees ook: Vermoedelijke opstellingen: Mazraoui keert terug

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen