Deze absolute megatransfers kun je verwachten in 2023

25 december 2022, 17:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nog even en de transfermarkt barst weer definitief los. In 2022 was Antony een van de duurste transfers, maar ook Aurélien Tchouaméni, Darwin Nunez, Matthijs de Ligt en Erling Haaland stapten over voor miljoenenbedragen. Welke peperdure transfers zitten er in het nieuwe kalenderjaar weer in het vat? FCUdate.nl richt zich op de verwachte toptransfers in het nieuwe jaar en laat de spelers met een aflopende verbintenis of reeds transfervrij daarbij buiten beschouwing.

1. Jude Bellingham (19)

De verwachting is dat megatalent Bellingham in het komende jaar een transfer maakt. Borussia Dortmund wil de absolute hoofdprijs, toch staan de clubs in de rij. Liverpool ziet in hem ideale speler om het verzwakte middenveld te versterken. Erling Haaland stuurde zijn oud-ploeggenoot namens Manchester City al een berichtje. Ook Real Madrid zou de hoop op zijn komst nog altijd niet hebben opgegeven als opvolger van Luka Modric. Voor het WK lag zijn vraagprijs op honderd miljoen euro en dat zal alleen maar zijn gestegen, zeker om dat zijn contract pas in 2025 afloopt. Bij de bookmakers in Engeland kun je inzetten op zijn transfer: wat gaat het worden?

{image[358954][right-half][]}2. Joško Gvardiol (20)

Nog een speler uit de Duitse competitie op wie alle grote clubs in Europa hopen. Aangezien zijn verbintenis nog tot en met 2027 loopt, heeft RB Leipzig een nog betere onderhandelingspositie dan die Borussen bij Bellingham. Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotpsur en veel andere clubs staan in de rij voor de Kroaat, die zelf Real Madrid overigens als grootste club ziet. Ook voor hem moet er een bedrag op tafel komen dat richting de honderd miljoen euro gaat, zeker met het uitstekende WK in Qatar dat hij tot de halve finale speelde.

3. Cody Gakpo (23)

Toeval of niet: net als Bellingham en Gvardiol stond ook Gakpo al voor het wereldkampioenschap op alle lijstjes en stond een grote transfer in deze winter of zomer vrijwel vast. Met indrukwekkende statistieken in de eerste seizoenshelft voor PSV liet hij aan de wereld zien dat het besluit van Manchester United om hem te laten lopen afgelopen jaar niet de juiste was, maar na het WK in Qatar staat dat helemaal vast. In Eindhoven zullen ze tien miljoen euro bij de vraagprijs hebben opgegooid en hopen voor hem de zilvervloot binnen te hengelen. Voor hoeveel, naar welke club en in welke window hij verkast is een vraag waar we dit kalenderjaar zonder twijfel antwoord op krijgen.

{image[356630][left-half][]}4. Rafael Leao (23)

De eerste speler in dit rijtje die niet een briljant WK speelde, maar toch over de tong zal gaan in 2023. Met een aflopend contract in 2024 zal AC Milan de Portugees ofwel moeten verkopen, ofwel zijn contract moeten verlengen. Zlatan Ibrahimovic adviseerde zijn ploeggenoot om te blijven bij de regerend landskampioen van Italië, maar preekt daarbij ook voor eigen parochie. De realiteit is dat de sterkhouders de laatste jaren besloten om niet bij tekenen en veelal transfervrij vertrokken uit Milaan, zoals Frank Kessié, Gianluigi Donnarumma en Hakan Calhanoglu. Aan belangstelling geen gebrek: Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Manchester City, Manchester United en Liverpool volgen hem op de voet. Deze zomer kan zijn afkoopclausule van 150 miljoen euro worden gelicht…

5. Pau Torres (25)

In het lijstje supersterren past de verdediger van Villarreal niet helemaal, ondanks dat hij minuten maakte op het WK namens Spanje. Maar de verdediger is voor iets meer dan vijftig miljoen euro op te pikken en dat maakt de linkspoot een gewild object. Vooral voor de trainers die met hem hebben gewerkt: Unai Emery hoopt zijn oude pupil bijvoorbeeld naar de Premier League te halen en ook de Spaanse bondscoach Luis Enrique vond de verdediger een interessante optie voor als hij naar een club gaat. Een extreem bedrag komt er voor hem niet op tafel, maar juist dat maakt hem een interessant transfertarget komend kalenderjaar.

{image[354378][right-half][]}6. Sofyan Amrabat (26)

Jarenlang zijn er clubs die getwijfeld hebben over het binnenhalen van de middenvelder van Marokko. Tottenham Hotspur was in de vorige winterstop heel dicht bij de komst van de speler van Fiorentina, die in de Serie A al ruim anderhalf jaar imponeert. Destijds liep het spaak op de transfersom, maar het bedrag dat na het wereldkampioenschap in Qatar op tafel moet komen, zal beduidend hoger liggen, ondanks zijn in 2024 aflopende contract. Ook Liverpool ziet in de marathonman een absolute versterking, maar wie durft het wél aan met de oud-Feyenoorder?

7. Christopher Nkunku (25)

Niet alleen Josko Gvardiol, Dani Olmo, Konrad Laimer (transfervrij) en Dominik Szoboszlai zijn heel interessante transfertargets bij RB Leipzig, maar de nummer drie van de Bundesliga heeft met Christopher Nkunku nog een absoluut pareltje in huis. Door een blessure miste hij het WK in Qatar, waar RB Leipzig behoorlijk van zal balen. Een goed toernooi drijft de prijs van de spelers immers alleen maar verder op. De huidige topscorer van de Bundesliga staat ondanks zijn kwetsuur nog op heel veel lijstjes en wordt genoemd bij Chelsea, Real Madrid, Liverpool en ook andere clubs hebben sluimerende belangstelling. Logisch, want de Fransman zou een clausule van slechts zestig miljoen euro in zijn vernieuwe contract hebben staan.

8. En meer transfers…

…want Paris Saint-Germain kon Kylian Mbappé ondanks zijn aflopende contract behouden, maar de superster zou volgens de geruchten niet tevreden zijn en alsnog willen verkassen. Marcus Rashford is kind van de club bij Manchester United, dat de optie in zijn aflopende contract lichtte, maar er is voor hem veel belangstelling. De verbintenis van Bukayo Saka bij Arsenal loopt in 2024 af: kunnen ze het supertalent behouden? Hakim Ziyech wil na zijn ijzersterke WK verkassen bij Chelsea, al zal diens vraagprijs wel lager liggen dan van de andere sterren in dit lijstje. Frenkie de Jong wilde tot dusver bij FC Barcelona blijven, maar blijft een hoge transferwaarde vertegenwoordigen voor de Catalaanse grootmacht, wat het verkopen interessant blijft houden. Jurriën Timber bleef Ajax trouw, maar zal spijt hebben van zijn keuze, al is zijn waarde na een minder jaar iets gedaald. Denzel Dumfries moet Internazionale een financiële impuls geven: maakt hij inderdaad een toptransfer?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen