Vermoedelijke opstellingen: Mazraoui keert terug, centraal duo niet fit

14 december 2022, 10:18   Bijgewerkt: 14 december 2022, 11:45

Woensdagavond zal Marokko als eerste Afrikaanse land ooit deelnemen aan de halve finale van een WK. In het Al Bayt stadion wordt er om 20.00 uur afgetrapt tegen regerend wereldkampioen Frankrijk, om te bepalen wie het in de finale op mag nemen tegen Argentinië. In aanloop naar het cruciale duel heeft bondscoach Walid Regragui echter een aantal lastige keuzes moeten maken, want met name in verdedigend opzicht missen er een aantal sterkhouders.

Zowel Nayef Aguerd als Romain Saïss zijn namelijk niet fit genoeg om in actie te kunnen komen tegen Frankrijk. Aguerd viel in de achtste finale tegen Spanje geblesseerd uit en kwam hierdoor ook in de kwartfinale tegen Portugal niet in actie. Dit lukte aanvoerder Saïss nog wel, maar hij moest toen tien minuten voor tijd de wedstrijd staken vanwege een dijbeen-blessure. Vanwege de afwezigheid van het duo zullen naar verwachting Jawad El Yamiq, die tegen Portugal ook al in de basis stond, en Achraf Dari in het centrum starten voor Marokko.

Noussair Mazraoui wordt tegen Frankrijk wel 'gewoon' in de basis verwacht. De rechtsback, die vanwege de belangrijke rol van Achraf Hakimi bij Marokko aan de linkerkant speelt, was tegen Portugal afwezig vanwege een blessure, maar is naar verwachting fit genoeg om woensdagavond in de basis te beginnen. 

Aan Franse zijde zullen er naar alle verwachting geen wijzigingen plaatsvinden ten opzichte van de gewonnen kwartfinale tegen Engeland (2-1). Bondscoach Didier Deschamps wisselde in die wedstrijd slechts één keer en werkt, buiten de langdurige blessures van onder meer Karim Benzema en N'golo Kanté binnen de Franse selectie, met een fitte groep spelers naar de halve finale toe. Hierdoor zal de voorhoede worden gevormd door Kylian Mbappé, Olivier Giroud en Ousmane Dembélé, terwijl Antoine Griezmann als schaduwspits hier vlak achter plaats zal nemen.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Hugo Lloris; Jules Koundé, Raphaël Varane, Dayot Upamecano, Theo Hernández; Aurélien Tchouaméni, Antoine Griezmann, Adrien Rabiot; Ousmane Dembélé, Olivier Giroud, Kylian Mbappé.

Vermoedelijke opstelling Marokko: Yassine Bounou; Achraf Hakimi, Jawad El Yamiq, Achraf Dari, Noussair Mazraoui; Sofyan Amrabat, Selim Amallah, Azzedine Ounahi; Hakim Ziyech, Youssef En-Nesyri, Soufiane Boufal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen