Kroatië woedend op scheidsrechter: "Twee blunders worden ons fataal"

14 december 2022, 09:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij de nationale ploeg van Kroatië heerst na de uitschakeling op het WK in Qatar veel onbegrip over het optreden van scheidsrechter Daniele Orsato. In de eerste helft kende de Italiaanse arbiter bij een 0-0 stand een discutabele penalty toe aan Argentinië, waarna Kroatië de halve finale met 3-0 zou verliezen. Aanvoerder Luka Modric toont zich na afloop sportief richting de tegenstander, maar kan zijn frustratie niet onder stoelen of banken steken.

De middenvelder van Real Madrid zag namelijk dat zijn team in het eerste half uur goed voor de dag kwam. "We hadden op dat moment alles onder controle, maar de strafschop veranderde alles. Ik kan ook niet geloven dat het een penalty was: de spits schiet en botst daarna pas op onze keeper", besluit Modric. De 161-voudig international van Kroatië heeft dan ook weinig positiefs te zeggen over Orsato. "Normaal gesproken praat ik niet over scheidsrechters, maar het is onmogelijk om het te vermijden. Hij is één van de slechtste scheidsrechters die ik ken, en dan heb ik het niet alleen over vandaag. Hij heeft mij al eerder dwars gezeten en ik heb geen goede herinnering aan hem. Hij is een ramp", aldus Modric.

Ook vleugelverdediger Borna Sosa sluit zich aan bij de woorden van zijn aanvoerder. "We waren in het eerste halfuur beter, hadden controle en balbezit, en dan komt die penalty, die op zijn zachtst gezegd discutabel was..." Middenvelder Mateo Kovacic is nog harder in zijn oordeel. "Wat kan ik erover zeggen? Beide situaties zijn ongelooflijk voor mij. Eerst dat het geen hoekschop was en dan nog eens de penalty. Ik heb nooit commentaar gegeven op de scheidsrechter, maar dit waren twee blunders die ons fataal zijn geworden."

Argentinië bevoordeeld

Nadat er in de kwartfinale al veel te doen was over het optreden van de Spaanse scheidsrechter Mateo Lahoz, die de wedstrijd tussen Nederland en Argentinië volledig liet ontsporen, vindt Kovacic dat de Argentijnen ook in de halve finale een voordeel hebben gekregen. De middenvelder van Chelsea richt zijn energie nu op de troostfinale, maar voelt zich oneerlijk behandeld. "We hebben keihard gevochten en dan krijgen we die belachelijke strafschop tegen. Verschrikkelijk. Nu moeten we onze krachten verzamelen en vechten voor die derde plaats."

Lees ook: Meningen over penalty verdeeld: "Livakovic staat er gewoon..."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja Kroatië dat Argentina bevoordeeld wordt is een vaststaand gegeven. Kijk maar naar de aanwijzing van een (Spaanse) scheidsrechter van La Liga in de wedstrijd tegen Oranje. Helaas, dan moeten jullie maar meer doelpunten inschieten, geldt ook voor Oranje. De Argentijnen hebben grinta, zijn Zuid-Amerikanen hè.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen