Bizarre statistiek geeft Marokko nóg meer hoop op WK-titel

13 december 2022, 21:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marokko staat in de halve finale van het WK. Het heeft daarmee serieuze kansen op de titel in Qatar. Er is dinsdag bovendien een opmerkelijke statistiek opgedoken die de fans van Marokko ongetwijfeld nog meer vertrouwen geeft.

In de laatste drie edities van een WK won een speler van Chelsea de wereldbeker. Dat was niet het enige, in die edities had de desbetreffende speler ook nog het nummer aan van het jaartal waarin het toernooi gehouden werd. Juan Mata droeg bij Chelsea nummer tien in 2010, toen hij met Spanje het WK won. Andre Schürrle droeg als Chelsea-speler nummer veertien toen hij in 2014 met Duitsland het WK won en in 2018 droeg Olivier Giroud nummer achttien in dienst van The Blues en won Les Bleus de titel in Rusland.

Een zeer bijzonder lijstje, dat mogelijk een vervolg krijgt. Hakim Ziyech draagt net als bij Ajax bij Chelsea namelijk rugnummer 22. Met Marokko staat hij in 2022 in de halve finale van het WK en daarmee op de drempel van de eindstrijd. Als deze tamelijk bizarre statistiek doorzet, dan zou Marokko met Ziyech dus het toernooi winnen. Dan moet het overigens in de halve finale wel afrekenen met Frankrijk woensdagavond.

Lees ook: Geen onderschatting

Mocht dat daadwerkelijk uitkomen, dan is het wellicht raadzaam om voor het WK in 2026 je geld alvast in te zetten op Senegal. Kalidou Koulibaly draagt namelijk momenteel rugnummer 26 bij de Premier League-club en als Marokko met Ziyech daadwerkelijk goud pakt in Qatar, dan zal hij dat nummer ongetwijfeld voor niets willen ruilen...

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen