Meningen over penalty verdeeld: "Livakovic staat er gewoon..."

13 december 2022, 21:15

De strafschop waaruit Argentinië de score opende in de halve finale tegen Kroatië verdeelt de meningen onder de verschillende analisten. In Nederland was men geneigd om het een terechte beslissing te noemen, terwijl bij de Belgen een heel ander geluid te horen was. 

"Het voelt als een hele lullige penalty", zei analist Leonne Stentler bij de NOS. Hugo Borst was echter stellig: "Ja, dit was er wel eentje. Hij kan niet anders." Ook Marco van Basten kon niet anders dan scheidsrechter Orsato gelijk geven in zijn oordeel. Toch had hij nog wel een kritische kanttekening op de leidsman. "Maar om dan ook nog eens geel te geven, dat is teveel."

In België klonk echter een heel ander geluid. "Neen, het is geen penalty", vond voormalig spits Wesley Sonck bij Sporza. "Álvarez wil afwerken, maar mist zijn poging. Hij wil hem naast de doelman leggen en botst op Livakovic." Zijn voormalig collega-international is het met hem eens. "Livakovic staat er gewoon. Hij heeft niet de bedoeling om een overtredinig te maken." Sonck heeft nog een aanvullende reden waarom hij vindt dat het géén penalty was. "Met Dejan Lovren was er ook nog een verdediger."

Ronald de Boer is het niet met de Belgen eens. "Als Memphis ditzelfde was overkomen dan hadden we het allemaal wel een penalty gevonden", schrijft hij op twitter. Hij begrijp wel waarom er in Nederland anders gekeken wordt naar alles wat de arbitrage in het voordeel van de Argentijnen doet. "Nu zijn we allemaal Messi-haters geworden. Ja, ik werd daar ook misselijk van. Maar dat neemt niet weg dat hij deze penalty geweldig neemt." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Eggie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

onterechte penalty, ik raad iedereen aan om naar de belgische zender te kijken, op studio nos zijn t kwakzalvers in deze tijd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen