Geen onderschatting, maar bewondering van Deschamps voor Marokko

13 december 2022, 20:20

Marokko mag dan de underdog zijn voor het duel met Frankrijk, bondscoach Didier Deschamps behoedt zijn spelers voor onderschatting. "Marokko heeft hier nog niet verloren", aldus de bondscoach van de Fransen in aanloop naar het treffen van de twee landen in de halve finale van het WK.

De oefenmeester kijkt op tegen de prestaties van zijn Marokkaanse collega. "Zij staan niet voor niets in de halve finale. Mijn collega Walid Regragui heeft heel goed werk gedaan. Ik feliciteer hem met zijn prestaties." De Leeuwen van de Atlas zijn, net als Kroatië, nog ongeslagen op dit eindtoernooi na een poulefase met de Kroaten, Canada en België. In de knock-outfase rekende het land af met Spanje en daarna Portugal.

Lees ook: Dertig extra vliegtuigen voor Marokko: "Beste fans ter wereld"

Marokko heeft weinig kansen of balbezit nodig om kansen te creeeren en te verassen op het WK. In de vorige wedstrijd, tegen Portugal, had de ploeg slechts 27% balbezit. Deschamps ziet kansen voor zijn mannen. "Wij willen de bal wel graag hebben. We denken zo een betere kans te hebben om te scoren", vertelde Deschamps. "Marokko heeft van alle ploegen het beste verdedigd op dit WK."

Het duel tussen Frankrijk en Marokko wordt aanstaande woensdagavond afgewerkt, met als inzet een plek in de finale van het mondiale toernooi tegen Kroatië of Argentinië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen