Scaloni gooit het roer weer om: dit is de opstelling van Argentinië

13 december 2022, 19:00

Waar de Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni in de kwartfinale tegen Nederland nog koos voor een vijfmansverdediging, trappen de Albicelesti in de halve finale tegen Kroatië weer af in de vertrouwde 4-4-2-opstelling waarmee het de rest van het toernooi ook speelde. 

Voormalig Ajacied Lisandro Martínez is daardoor het kind van de rekening. Hij mocht tegen Oranje eindelijk eens starten bij de eerste elf, maar staat zijn basisplaats weer af omdat Scaloni vasthoudt aan het centrum Cristian Romero - Nicolás Otamendi. Een andere oud-speler van Ajax mag wél starten achterin. Nicolas Tagliafico krijgt de kans als linksback omdat zijn concurrent Marcos Acuña geschorst is nadat hij tegen het Nederlands elftal tegen zijn tweede gele kaart aanliep. 

Op het middenveld kiest Scaloni voor de vaste namen Enzo Fernández, Rodrigo De Paul en Alexis Mac Allister. Omdat er op het middenveld een extra plaats vrijkomt mag ook Leandro Paredes starten. Hij viel tegen Oranje nog in, net als in de groepsduels met Saoedi-Arabië en Polen. Tegen Mexico en in de achtste finale tegen Australië bleef hij 90 minuten langs de kant. 

Voorin is Julian Álvarez andermaal de enige echte spits in het Argentijnse elftal. De aanvaller van Manchester City scoorde vooralsnog twee keer in Qatar en houdt Lautaro Martínez op de bank. Hij wordt voorin op papier vergezeld door Lionel Messi, maar die heeft een vrije rol en gebruikt die meestal om veelvuldig uit te zakken naar het middenveld of de vleugels. 

Opstelling Argentinië: Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico; Fernández, De Paul, Mac Allister, Paredes; Messi, Álvarez

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laten we hopen dat Kroatië doorgaat. Misselijke Argentijnen. Gun het Modric ook!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen