Van Gaal voldoet aan de negen eisen van Belgische voetbalbond

13 december 2022, 18:33

Louis van Gaal blijft een serieuze kanshebber voor het bondscoachschap in België. De keuzeheer die Oranje begeleidde op het WK in Qatar werd al serieus gelinkt aan de opvolging van Roberto Martinez. Maar de Belgische voetbalbond heeft negen functie-eisen gedeeld voor de nieuwe coach en Van Gaal lijkt aan ze bijna allemaal te voldoen.

In een statement van de KBVB staan de negen eisen op een rijtje. 'Fulltime beschikbaar; ambitieus; internationale ervaring op topniveau; voetbaltactische kennis en inzichten; de juiste persoonlijke skills; serial winner; ervaring in het managen van topspelers; in staat om een hechte groep te smeden en jonge spelers te integreren; en tactisch expert.' Bijna achter alle punten kan een vinkje bij Van Gaal, die na zijn vertrek bij Oranje ook nog eens niets kost aan afkoopsom.

Sterker nog, het lijkt er bijna op of de vacaturetekst voor de ervaren Nederlander geschreven is. 'De voetbalbond is op zoek naar een tactisch expert die zijn keuzes ondersteunt met data, technologie en objectieve parameters', staat onder meer in het bericht van de voetbalbond te lezen. Van Gaal liet zich voor het WK in Qatar inspireren met verschillende experts op allerlei gebieden, bijvoorbeeld over de strafschoppen. Succesvol was dat in de kwartfinale tegen Argentinië overigens niet.

Lees ook: Van Gaal naar België? "Als hij gevraagd wordt

Martinez was overigens niet alleen bondscoach, maar ook nog eens technisch directeur in België. Om zijn opvolger aan te stellen als bondscoach, is dus ook eerst een vervanger als 'td' nodig. Jelle Schelstraete gaat een deel daarvan op zich nemen en wordt Operational Director Football. Er komt ook nog een kandidaat voor de functie van Sports Director Elite Football, maar daarvoor wordt nog iemand gezocht. Belangstellenden kunnen zich ook zelf al melden: 'Kandidaturen worden verwacht vóór 10/01/2023 op volgend mailadres [email protected]', schrijft KBVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen