Heel Nederland juicht voor Kroatië tegen Argentinië

13 december 2022, 17:00

Niet het Nederlands elftal, maar Argentinië staat in de eerste halve finale van het WK in Qatar tegenover Kroatië. Door de pikante wedstrijd tegen Oranje is heel Nederland voor Luka Modric – die na de zege op Brazilië juist heel respectvol reageerde – en consorten. Samen met Jacks.nl kijkt FCUpdate.nl naar de kansen voor Vatreni.

De bookmakers zien Argentinië als favoriet voor het tweeluik in het Lusail Iconic Stadium, waar Nederland eind vorige week uitgeschakeld werd. Een zege van Kroatië in reguliere speeltijd levert namelijk 5.20 keer je inleg op bij Jacks.nl en als ze doorgaan, ongeacht of daar verlenging of strafschoppen voor nodig zijn, krijg je 3.00 keer je ingezette bedrag. Voor Argentinië liggen die met 1.86 en 1.42 beduidend lager.

Het verleden tussen beide ploegen wijst echter niet direct een favoriet aan voor de halve eindstrijd. Tijdens het WK in 2018 zorgde Kroatië voor een daverende verrassing door met 0-3 te winnen van de Argentijnen, waarna de positie van Jorge Sampaoli serieus onder vuur kwam te liggen na het eerste groepsduel. Van de vijf ontmoetingen in het verleden wonnen beide landen er twee en de eerste keer in 1994 eindigde onbeslist (0-0). Gelijke kansen dus: als het ook gelijk wordt na de reguliere speeltijd, krijg je bij Jacks.nl 3.40 keer je inzet.

Lees ookArgentijnse bondscoach moet puzzelen: basisplaats lonkt voor Tagliafico

Kroatië stond pas 46 minuten voor dit WK

Wat verder zeer opmerkelijk is aan de resultaten van Kroatië dit toernooi, is het feit dat ze tot dusver pas 46 minuten op voorsprong stonden. Opmerkelijk voor een team dat in de halve finale staat. Het is niet verrassend dat ze tot dusver slechts één duel wonnen (alleen in de groepsfase van Canada) en in de knock-outfase tweemaal strafschoppen nodig hadden. In penalty's blinken de Kroaten al toernooien lang uit en noteren ze ijzersterke statistieken. Als er opnieuw strafschoppen genomen gaan worden, ongeacht wie er wint, krijg je 5.50 keer het bedrag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen