'Volgende WK mogelijk weekje langer, kritiek op nieuwe groepsopzet'

13 december 2022, 16:28

Het WK in Qatar is in een rotgang afgewerkt, zondag staat de finale al voor de deur. Het WK in 2026 zal een week langer duren, schrijft The Times. Die extra week is een consequentie van de uitbereiding van 32 naar 48 landen op het eindtoernooi.

Het huidige WK in Qatar neemt in totaal vier weken in beslag. Voor de doorsnee voetballiefhebber is de eventuele uitbereiding - dus extra kijktijd - geen enkel probleem. Maar clubs zullen er in tijden van bomvolle speelschema's en onnodige blessures minder blij mee zijn. 

Lees ook: Moet Messi het WK winnen?: 'Je hoeft geen complotdenker te zijn'

Naast de uitbereiding naar 48 landen was er ook sprake van dat de groepsfase volledig op de schop zou gaan. Groepen van vier zouden verleden tijd worden, zestien groepen van drie zouden gaan uitmaken wie er naar de knock-outfase gaat. Dit zou voor 104 wedstrijden zorgen in plaats van 64, een flinke boost in tv-uitzendingen.

Volgens deskundigen moet zo'n opzet minimaal 35 dagen in beslag nemen, maar de groepsopzet kende al de nodige kritiek. Er zou namelijk makkelijker gedacht kunnen worden aan salonremises of een ander resultaat dat beide landen in de laatste speeldag zou helpen. De verwachting is dat volgend jaar pas een besluit wordt genomen over de groepsfase van het toernooi.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen