'Ajax-doelwit ook op radar Europese top, Barcelona heeft interesse'

13 december 2022, 16:02   Bijgewerkt: 13 december 2022, 16:31

Het WK gaat langzaam richting de climax en clubs beginnen zich op te maken voor de winterse transferperiode. Ajax kende, ondanks een tweede plek en Europese overwintering, een matig eerste helft van het seizoen. De Argentijnse middenvelder Alan Varela is één van de doelwitten, maar het 21-jarige talent wordt ook in de gaten gehouden door FC Barcelona.

Dat schrijft de Spaanse krant Sport. De Blaugrana heeft een sportschool in Argentinië, de 21-jarige Varela is daar opgeleid dus de lijntjes met de koploper in Spanje zijn kort. Barcelona heeft een goede verdedigende middenvelder nodig om Sergio Busquets op te volgen. Volgens de krant willen Jordi Cruijff en Xavi Hernandez de 23-jarige Martín Zubimendi van Real Sociedad graag aan hun club binden, maar is ook Varela zou in beeld zijn.

Lees ook: 'Ajax wil middenvelder van Boca Juniors naar Amsterdam halen'

Fabrizio Romano meldt dat Varela wordt gevolgd door clubs uit Europa, zonder namen te noemen. De Italiaanse transferspecialist weet dat er in het contract van Varela een afkoopclausule van omgerekend ruim veertien miljoen euro is opgenomen. Ajax heeft in de zomerse transferperiode ruim honderd miljoen uitgegeven maar ontving het dubbele aan uitgaande transfers, dus een investering lijkt er hoe dan ook te komen.

De winterse transferperiode begint in Nederland op 3 januari en duurt tot het einde van die maand. Naast Varela heeft Ajax nog de nodige spelers op de korrel, waaronder WK-sensatie Andries Noppert. Marcos Leonardo, een negentienjarige aanvaller van Santos, zou ook op de lijst van versterkingen staan van Ajax.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KAN BARCELONA NIET BETALEN ZE HEBBEN NOG REKENINGEN OPEN STAAN BY MEERDERE KLUPS IN HET BUITEN LAND EN AJAX DE KNEUSEN

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen