Bondscoach Marokko bijt van zich af: "Vooral Europese journalisten"

13 december 2022, 13:00

De dag van de eerste halve finale is aangebroken. Argentinië en Kroatië strijden vanavond om het eerste startbewijs voor de eindstrijd. Morgenavond is het aan Frankrijk en Marokko. De Marokkanen zijn de grote underdog en zullen zich tegen de Fransen mogelijk voor het eigen doel verzamelen om Kylian Mbappé en consorten het scoren te beletten. Op de defensieve speelstijl die bondscoach Walid Regragui hanteert klonk de afgelopen tijd echter ook kritiek.

Het Nederlands elftal kreeg de afgelopen weken eveneens veel kritiek te verduren. Louis van Gaal liet zijn ploeg opdraven in een 3-4-1-2, terwijl de meeste Nederlanders liever zien dat de nationale ploeg 4-3-3 speelt met aanvallende intenties. Er is echter ook begrip voor Van Gaal, die stelde dat hij zonder buitenspelers speelde omdat hij naar eigen zeggen geen vleugelspelers tot zijn beschikking had die op het hoogste niveau een tegenstander kunnen uitspelen. Ook Regragui van Marokko heeft een tactiek gekozen waarin zijn spelers het beste tot hun recht komen. "Dat is toch niet zo raar? Dat doen wel meer teams, toch?", zei de keuzeheer in aanloop naar het treffen met de Fransen.

Marokko verbaasde in de groepsfase vriend en vijand door zich boven Kroatië en België als groepswinnaar te plaatsen voor de achtste finales. Daarin was het Noord-Afrikaanse land te sterk voor Spanje, alvorens in de kwartfinale af te rekenen met Marokko. De Atlasleeuwen kregen vooralsnog pas één treffer om de oren en dat was nota bene een eigen doelpunt van Nayef Aguerd tegen Canada. Balbezit heeft de Marokkaanse ploeg amper (tegen Portugal slechts 27 procent). "En vooral Europese journalisten hebben daar veel kritiek op. Maar je krijgt toch geen prijs als je veel balbezit hebt? Het gaat er toch om dat je kansen krijgt?", bijt Regragui van zich af.

Lees ook: Hier schuilt het gevaar voor Marokko: "Hij had zware benen"

Winnen

Marokko is het eerste Afrikaanse land in de historie dat zich heeft geplaatst voor de halve finale. "Ploegen uit Afrika kregen vaak veel complimenten over het leuke spel dat ze speelden. Maar ze werden ook voor naïef versleten. Die tijd is wel voorbij", aldus Regragui, die met een duidelijk doel naar Qatar is afgereisd. "We zijn hier om te winnen. Ik houd ook van het spel dat Pep Guardiola met Manchester City speelt. Maar hij heeft wel spelers als Kevin de Bruyne en Bernardo Silva in zijn selectie zitten. En Frankrijk won hier in de kwartfinale van Engeland omdat ze effectief waren, niet omdat ze dominant of veel in balbezit waren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sinds wanneer heeft Marokko in dit WK afgerekend met Marokko?????

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iedereen snapt het wel maar dan hoef je het niet mooi te vinden . In nederland groeit er nu iets van het is knap etc dus we zijn maar voor marokko . Sorry ik wil voetbal zien .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen