'United laat oog vallen op Lyon-back en Oranje-internationals'

13 december 2022, 10:00

Hoewel Erik ten Hag niet ontevreden zal zijn over de eerste seizoenshelft van Manchester United, weet de oefenmeester dat er nog veel werk aan de winkel is. Het valt daarom niet uit te sluiten dat de huidige nummer vijf van de Premier League zich deze winter serieus gaat roeren op de transfermarkt. Manchester United heeft behoefte aan onder meer een nieuwe rechtervleugelverdediger en heeft daarvoor meerdere namen genoteerd.

Ten Hag heeft voor de rechtsbackpositie momenteel Diogo Dalot en Aaron Wan-Bissaka tot zijn beschikking. Dalot is echter in het bezit van een aflopend contract, terwijl Wan-Bisakka op de nominatie staat om te vertrekken. De komst van een nieuwe rechtsback is dus geen overbodige luxe. In die zoektocht heeft Manchester United het oog laten vallen op Malo Gusto van Olympique Lyonnais. Dat meldt Florian Plettenberg van Sky Sport althans. De Fransman komt uit de jeugdopleiding van Lyon en maakte vorig jaar de stap naar de hoofdmacht. Hij kwam dit seizoen vooralsnog veertien keer in actie voor de club uit de Ligue 1.

Mocht Manchester United deze winter al een poging willen wagen om Gusto naar Old Trafford te halen, zal het naar alle waarschijnlijkheid diep in de buidel moeten tasten. Gusto heeft bij Lyon nog een contract tot de zomer van 2024. Zijn laatste contractverlenging dateert van vorig jaar juni. Gusto is echter niet de enige rechtsback die kan rekenen op de interesse van de Engelse grootmacht. Volgens Plettenberg hebben de Red Devils ook de namen van Jeremie Frimpong én Denzel Dumfries genoteerd. Frimpong maakt dit seizoen veel indruk bij Bayer Leverkusen en werd door Louis van Gaal beloond met een plekje in de WK-selectie. De pijlsnelle wingback kwam echter niet in actie in Qatar.

Dat Frimpong nog wacht op zijn debuut in het Nederlands elftal, heeft natuurlijk te maken met de aanwezigheid van Dumfries. De oud-speler van Sparta Rotterdam, sc Heerenveen en PSV is onomstreden in de nationale ploeg. Hoewel Dumfries, ondanks zijn treffer en assists tegen de Verenigde Staten, geen goed WK achter de rug heeft, kan hij rekenen op de nodige interesse. De vleugelverdediger van Internazionale werd afgelopen zomer al in verband gebracht met Chelsea en de Londenaren zouden hem nog niet zijn vergeten. Dumfries heeft in Milaan nog een contract tot medio 2025.

Ramos

Het lijkt in ieder geval een drukke winter te gaan worden voor Manchester United. De nummer zes van het afgelopen seizoen in Engeland nam onlangs afscheid van Cristiano Ronaldo en hoopt in december óf januari een vervanger voor hem te strikken. Dat zou zomaar Gonçalo Ramos kunnen worden. De aanvaller van nu nog Benfica maakte vorige week nog veel indruk door drie keer te scoren voor Portugal tijdens het achtste finaleduel met Zwitserland (6-1). De komst van Ramos zou uiterst pikant zijn. Hij was tegen Zwitserland immers nog de vervanger van de naar de bank verwezen Ronaldo. Ramos kreeg ook in de kwartfinale tegen Marokko de voorkeur boven de meervoudig Wereldvoetballer van het Jaar. 

Lees ook: Ten Hag eist topspits bij United

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen