'Volop interesse voor Mo Kudus, Ajax hanteert enorme vraagprijs'

12 december 2022, 12:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mohammed Kudus staat zelf open voor een vertrek bij Ajax. De 22-jarige middenvelder heeft zich in de eerste seizoenshelft én tijdens het WK in Qatar in de kijker gespeeld van diverse clubs uit de buitenlandse topcompetities. Ajax wil de Ghanees het liefst aan boord houden, maar staat open voor een verkoop als het juiste bod wordt neergelegd.

Kudus, die een contract tot de zomer van 2025 heeft in Amsterdam, wordt begeerd door clubs uit Engeland, Duitsland en Frankrijk. Ajax verwacht een enorm bedrag te kunnen ontvangen voor de uitblinker van de eerste seizoenshelft. Kudus mag voor een bedrag tussen de 35 en 40 miljoen vertrekken, zo meldt The Athletic. Twee jaar geleden werd hij voor acht miljoen euro opgepikt in Denemarken.

Lees ook: Ajax wil Andries Noppert naar Amsterdam halen

Kudus was afgelopen maand een van de grootste uitblinkers tijdens het WK voetbal. Tegen Zuid-Korea hielp hij zijn ploeg met twee doelpunten aan een 2-3 overwinning. Het duel ervoor was hij met een assist van waarde tegen Portugal. Clubs als Liverpool, Everton en Borussia Dortmund worden al langere tijd als mogelijke bestemmingen genoemd.

De middenvelder concurreerde in de eerste seizoenshelft met Brian Brobbey voor een plek in de punt van de aanval. Vooral in de Champions League maakte Kudus veel indruk. In totaal staat zijn teller in alle competities op tien goals. Daarvoor had hij 21 duels nodig.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen