'Amrabat staat voor droomtransfer: topclubs voor het uitkiezen'

12 december 2022, 10:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sofyan Amrabat gaat zijn carrière hoogstwaarschijnlijk vervolgen bij een internationale topclub. De middenvelder van Fiorentina heeft zich tijdens het WK dermate in de kijker gespeeld dat diverse Engelse grootmachten knokken om zijn handtekening. Het is nog niet duidelijk welke club de voorkeur van Amrabat heeft.

Engelse media brengen Amrabat in verband met Manchester United, Tottenham Hotspur en Liverpool. Jürgen Klopp, coach van laatstgenoemde club, zou onlangs om de tafel hebben gezeten met het management van Amrabat. Afgelopen zomer deed Tottenham al een poging om Amrabat te halen, maar destijds kwamen de clubs niet tot een akkoord.

Het lijkt er nu op dat Amrabat wél zijn droomtransfer te pakken gaat krijgen. De uitblinker van Marokko heeft een bescheiden prijskaartje om zijn nek hangen: de middenvelder is voor slechts dertig miljoen euro op te pikken. De laatste jaren speelde Amrabat bij FC Utrecht, Feyenoord, Club Brugge, Hellas Verona en Fiorentina. Utrecht zou bij een verkoop een opleidingsvergoeding ontvangen.

Amrabat neemt zijn land dit WK voorlopig op sleeptouw. Op het middenveld wint hij vrijwel al zijn duels en legt hij iedere wedstrijd veel kilometers af. Mede daardoor stuntte Marokko tegen Spanje en Portugal. In de halve finale wacht woensdagavond een ontmoeting met Frankrijk. 

Reacties

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat geldt voor Amrabat, is van toepassing voor alle Marokkaanse spelers. Ze gaan nu door het vuur voor elkaar en spelen met een tomeloze inzet. Dit wordt een heel ander verhaal als je voor een club speelt. Kan je nu al garanderen, dat Amrabat (waar hij ook heen gaat in de PL) binnen no time op de bank zit!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen