Perez over Weghorst: "Niet helemaal honderd op sommige vlakken"

11 december 2022, 23:40

Wout Weghorst beleefde afgelopen vrijdag waarschijnlijk de avond uit zijn loopbaan. De spits kwam in de slotfase van de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië binnen de lijnen om een verlenging af te dwingen en dat deed hij door tweemaal te scoren. Genoeg voor de halve finale was het uiteindelijk niet, maar Weghorst kon na afloop rekenen op de nodige complimenten. Kenneth Perez is daarentegen niet te spreken over de aanvaller van Besiktas.

Weghorst was daags na de verhitte ontmoeting tussen Nederland en Argentinië om meerdere redenen onderwerp van gesprek. Niet alleen vanwege zijn geweldige invalbeurt. Ook omdat hij het in de catacomben van het stadion aan de stok kreeg met Lionel Messi. De sterspeler en aanvoerder van het Argentijnse elftal had kort daarvoor verhaal gehaald bij Louis van Gaal en was duidelijk nog niet tot rust gekomen toen Weghorst hem aanspraak. Volgens Perez had Weghorst dat helemaal niet moeten doen. "Weghorst is niet helemaal honderd op sommige vlakken", vertelde de analist tijdens het programma WK Praat van ESPN.

"Je hoort overal over zijn drive, het krankzinnige, dat hij soms maniakaal is. Ik ken hem verder niet, dus misschien is het niet helemaal eerlijk, maar dat hoor je en je zag het ook een beetje aan zijn blik toen hij erin kwam", vervolgde Perez. "Om nou gelijk na een wedstrijd naar Messi toe te gaan om te zeggen hoe goed hij hem vindt, dat was zijn uitleg toch? Daar zit Messi toch even niet op te wachten? Dat Wout Weghorst dat komt zeggen. Dan gaat hij naar de kleedkamer en komt Sergio Agüero ertussen. Heel even wachten met dat soort dingen", besloot de Deen.

Teleurstelling

Weghorst werd na het laatste fluitsignaal volop gezocht en gevonden door de aanwezige camera's. De uitschakeling kwam hard aan bij de man van de twee doelpunten. Volgens Wim Kieft mocht de teleurstelling, 'met alle camera's in de buurt', wel een 'tandje minder' bij Weghorst. 'Het was toch al de Weghorst-show. Al is het van Wout Weghorst wel te verdragen', schrijft Kieft in zijn column bij De Telegraaf. 'Voor Weghorst was het ondanks het mislopen van de halve finale natuurlijk een geweldige avond. Dit moet hij nooit voor mogelijk hebben gehouden: invallen tegen Argentinië, tweemaal scoren en zo een verlenging uit het vuur slepen', aldus de Europees kampioen van 1988.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen