Willem II-aanhang laat onvrede blijken: "Ik kan er weinig aan doen"

11 december 2022, 19:05

Willem II heeft een rampzalige competitiehervatting achter de rug. De Tilburgers openden nog wel de score in de Brabantse derby tegen NAC, maar moesten uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in de ploeg uit Breda. Tijdens en na afloop van de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie was Willem II-trainer Kevin Hofland de gebeten hond.

De Tilburgers degradeerden een paar maanden geleden naar de Keuken Kampioen Divisie. Hoewel Hofland er niet in was geslaagd Willem II te behouden voor de Eredivisie, sprak de club haar vertrouwen uit in de oud-speler van onder meer Fortuna Sittard, PSV en Feyenoord. Willem II is er alles aan gelegen zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie, maar dat lijkt dit seizoen niet te gaan lukken. De Tilburgers staan momenteel op een teleurstellende achtste plaats en verloren vanmiddag dus pijnlijk van NAC Breda.

De nederlaag tegen de rivaal viel verkeerd bij de Tilburgse aanhang, die er tegen het einde van de wedstrijd geen misverstand over liet bestaan. 'Kevin, rot op', klonk het vanaf de tribunes. Bovendien werd er met witte zakdoekjes gezwaaid. "Natuurlijk doet dat me iets. Ik snap alle emoties, alleen ik kan er ook weinig aan doen dat iemand een verkeerde terugspeelbal geeft of niet op staat te letten", zei de oefenmeester na afloop bij ESPN. "En ik kan er ook weinig aan doen dat wij een bal níét binnenkoppen. Maar het is mijn verantwoordelijkheid om de jongens hier te steunen en dat doe ik ook. Mijn jongens zijn mensen en dat hoop je dan ook vanaf de tribune, maar ik begrijp de emotie compleet. Ik zou liegen als ik zeg dat het me niks doet."

Selectie NAC moest wachten

Ook na het laatste fluitsignaal liet een deel van de Tilburgse aanhang zijn onvrede blijken. 'Voor de hoofdingang verzamelde zich een groep woedende supporters, hun boosheid richtte zich vooral op trainer Hofland', schrijft BN DeStem. 'Door de onrust kon de spelersbus van NAC niet bij het stadion komen. Daardoor moesten de spelers en staf van de Bredase club in de catacomben wachten totdat de bus er wel door kon.' Dat duurde even, maar eenmaal bij terugkomst in Breda werd de selectie onthaald door een dolblije achterban. NAC draait eveneens een lastig seizoen en staat zelfs nog vijf plekken onder Willem II. Dankzij de overwinning in Tilburg bedraagt de achterstand op de rivaal echter nog maar drie punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

hofland heeft menig trainer een mes in de rug gestoken, maar nu kan hij er niets mee,waardeloze vent

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen