PSV stelt AS Roma teleur en houdt huurling langer in Eindhoven

11 december 2022, 17:15

Goed nieuws voor PSV en Ruud van Nistelrooij. Jarrad Branthwaite draagt namelijk ook na de winterstop nog het shirt van de Eindhovenaren. De boomlange verdediger maakte van de zomer weliswaar op huurbasis de overstap van Everton naar PSV, maar de Britten hadden de mogelijkheid om hem deze winter terug te halen. Branthwaite heeft in de eerste seizoenshelft dusdanig veel indruk gemaakt dat AS Roma ook wel oor had naar zijn komst.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad althans. Volgens het medium hebben PSV en Everton tijdens onderlinge gesprekken afgesproken dat Branthwaite ook in het nieuwe kalenderjaar nog in Eindhoven is te bewonderen. Branthwaite had deze winter kunnen terugkeren naar Liverpool omdat hij in de eerste seizoenshelft niet heel veel heeft gespeeld. 'Voor nu blijft hij echter in Eindhoven, omdat Branthwaite het goed naar zijn zin heeft en gelooft in zijn kansen om bij PSV te spelen en iets te bereiken', schrijft het ED.

De 20-jarige centrumverdediger kwam in de eerste seizoenshelft twaalf keer in actie namens PSV. In de Eredivisie kon hij pas drie keer rekenen op een basisplaats. Hoewel Branthwaite niet onomstreden is in Eindhoven, heeft hij zich wel in de kijker gespeeld bij AS Roma. Het ED weet dat 'een van de grootste verdedigende talenten van Engeland' in de belangstelling staat van de Romeinen. Branthwaite maakt het seizoen echter af in Eindhoven. Wat hij daarna gaat doen, is nog niet bekend. Volgens het ED is het niet uitgesloten dat AS Roma na afloop van dit seizoen een poging gaat doen om de verdediger in te lijven.

Boscagli

Van Nistelrooij heeft wat betreft opties voor de twee posities in het hart van zijn defensie geen reden tot klagen. De oefenmeester kan naast Branthwaite beschikken over André Ramalho, Armando Obispo, Jordan Teze en Olivier Boscagli. De laatstgenoemde kwam in de eerste seizoenshelft helemaal niet in actie, maar is inmiddels op weg terug van een zware blessure. Volgens het ED ligt de Fransman op schema om 'in de loop van januari zijn rentree te kunnen maken'. Extra concurrentie dus voor Branthwaite, die het voorlopig nog naar zijn zin heeft bij de huidige nummer drie van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen