Gijp onthult: "Advocaat heeft zo'n grafhekel aan Berghuis"

11 december 2022, 15:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dick Advocaat en Steven Berghuis zijn niet als de allerbeste vrienden uit elkaar gegaan, zo heeft René van der Gijp zaterdagavond onthuld. De twee werkten samen bij Feyenoord, waar zij het met elkaar aan de stok kregen vanwege de gehanteerde speelstijl.

In de Oranjewinter zei Advocaat vrijdagavond dat hij vond dat het Nederlands elftal wél de beschikking heeft over een speler die als rechtsbuiten uit de voeten kan: Steven Berghuis. Onder Advocaat was de linksbenige aanvaller vaste waarde bij Feyenoord en als rechterspits de grote uitblinker. Bij Ajax en bij Oranje speelt hij vooral op het middenveld.

René van der Gijp was verbaasd dat Advocaat zo positief was over Berghuis. "Hij heeft zo'n grafhekel aan hem", vertelde Van der Gijp zaterdag bij de Oranjewinter. "Hij liet alles lekken via zijn vader. En toch zei Advocaat hier gisteren heel lief dat Oranje met hem als rechtsbuiten kan spelen."

Berghuis speelde vijf seizoenen voor Feyenoord. In 199 wedstrijden was hij goed voor 87 doelpunten en 64 assists. Qua statistieken drukt hij bij Ajax minder zijn stempel op het spel. In 67 optredens was Berghuis goed voor negentien doelpunten en twintig assists.

Lees ook: Advocaat verovert record

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

alle trainers hebben toch een hekel aan mondige spelers, ook een van de weinige bij oranje, ik houd er wel van

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als van der Gijp dat zo waardeert aan Advocaat had hij daar een voorbeeld aan kunnen en moeten nemen. Waarom probeer je iemand publiekelijk aan de schandpaal te nagelen en daarmee mogelijk kapot te maken terwijl je daar helemaal niets mee te maken hebt. Waarschijnlijk vind Advocaat dit ook niet nodig aangezien hij het voor zich hield.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen