Vergeten ex-Ajacied helpt NAC in derby tegen Willem II aan knappe zege

11 december 2022, 14:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NAC Breda heeft de eerste overwinning sinds 22 oktober geboekt. In de Brabantse burenruzie met Willem II bleken de Bredanaars het sterkst. Het worstelende NAC boekte in het Koning Willem II stadion een verrassende 1-2 overwinning en steeg daarmee naar de vijftiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Daarvoor mocht het Ruben Ligeon dankbaar zijn.

De rechtsback kopte NAC kort na rust naast Willem II, dat via een benutte strafschop van Jeremy Bokila al na negen minuten spelen op voorsprong was gekomen. Ligeon tekende voor zijn eerste doelpunt sinds 2020 en zette een streep onder een pijnlijke periode. De verdediger, die in 2014 zijn debuut maakte bij Ajax,speelde tegen Willem II pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen.

Daarin was Ligeon dus direct van onschatbare waarde. De back trok de stand gelijk, vijf minuten later kwam NAC op voorsprong. Jarchinio Antonia dribbelde langs zijn directe tegenstander en schoot hard en hoog raak. Willem II opende daarna de jacht op de gelijkmaker, maar die bleef tot grote frustratie van het publiek en de spelers uit. Via Jizz Hornkamp kwam Willem II nog het meest dichtbij, maar zijn kopbal werd gekeerd door Jizz Hornkamp. NAC kwam daardoor op 21 punten.

Willem II doet het met 24 punten niet heel veel beter. De Tilburgse degradant van afgelopen seizoen staat op de teleurstellende negende plaats. Willem II won al vier wedstrijden op rij niet. Mede daarom klonk zondagmiddag 'Kevin rot op' door het stadion, als kritiek op de matig presterende hoofdtrainer Kevin Hofland.

Om 14.30 uur worden er nog zeven duels afgewerkt in de Keuken Kampioen Divisie. Dick Advocaat debuteert als hoofdcoach van ADO Den Haag tegen Almere City.