'Promes probeert met aanvraag Russisch paspoort uitlevering te voorkomen'

11 december 2022, 12:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Quincy Promes probeert een Russisch paspoort te bemachtigen om uitlevering aan Nederland onmogelijk te maken. De dertigjarige aanvaller wordt in Nederland verdacht van poging tot moord en betrokkenheid bij een criminele organisatie en drugshandel.

Diverse Russische media melden dat Promes van plan is om in Rusland te blijven, waar hij momenteel onder contract staat bij Spartak Moskou. Als hij in Rusland blijft, kan hij niet worden gevangengenomen in Nederland. De verwachting is dat de aanvaller een lange gevangenisstraf te wachten staat. Het Openbaar Ministerie vervolgt hem voor een poging tot moord op een neef.

Tijdens een familiefeest in 2020 stak Promes na een ruzie zijn neef in zijn been. Hoewel zijn familielid de steekpartij overleefde, hangt Promes een forse straf boven het hoofd. De politie luisterde Promes in die periode al af vanwege andere verdenkingen. In gesprekken met zijn ouders bekende Promes over de telefoon zijn rol in de steekpartij.

Als Promes erin slaagt om een paspoort te bemachtigen, hoeft hij niet te vrezen voor de Nederlandse gevangenis. Rusland levert namelijk geen staatsburgers uit aan andere landen.

Lees ook: Promes wisselt van advocaat

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie zou anders doen in zijn schoenen? Op vrije voeten in Rusland of in Nederland in de bak?

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een sukkel. Hiermee verklaard hij dat hij schuldig is. Ik hoop dat je in het leger moet. Eikel

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij kan dan prima worden berecht, enkel het uitvoeren van de straf wordt lastiger. Zodra hij met Spartak een Europese wedstrijd zou gaan spelen, zou hij echter gewoon opgepakt kunnen worden als Nederland daar een verzoek voor indient bij het betreffende land.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het eerste gedeelte heb je gelijk in maar de kans dat hij wedstrijden buiten Rusland zal spelen is nihil omdat hij weet wat dan de consequenties kunnen zijn. Wanneer hij een Russisch paspoort krijgt zit hij ook verkapt in de gevangenis, die heet dan Rusland.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen