Amrabat vergeleken met oude legende, Real denkt aan keeper Marokko

11 december 2022, 10:03

Sofyan Amrabat groeide zaterdagmiddag uit tot de grote ster van Marokko. De controlerende middenvelder was de baas op het veld en speelde daarmee een hoofdrol in de ongekende stunt van zijn land, dat Portugal met 1-0 versloeg. Amrabat werd zelfs vergeleken met een legendarische oud-topmiddenvelder.

Fabio Capello noemde Amrabat de grote ster van Marokko. "Als ik een speler moet aanwijzen als de beste van Marokko, dan moet dat Amrabat zijn", zei de oud-topcoach in gesprek met Il Messaggero. "Hij bewaakt de balans en werkt keihard voor zijn team. Tegen Spanje heeft hij veertien kilometer gelopen, dat is echt indrukwekkend. Ik vind hem de Gennaro Gatusso van Marokko."

Ook tegen Portugal was Amrabat weer sterk in de duels. De middenvelder kan zich na zijn indrukwekkende WK waarschijnlijk gaan voorbereiden op een toptransfer. Onder meer Tottenham Hotspur zou in de markt zijn voor de middenvelder van Fiorentina, die doorbrak bij FC Utrecht en via Feyenoord, Club Brugge en Hellas Verona in Florence belandde.

Bounou

Niet alleen Amrabat heeft zich dit WK in de kijker gespeeld. Ook keeper Yassine Bounou kan mogelijk een toptransfer maken. De 31-jarige sluitpost van Sevilla staat volgens Defensa Central in de belangstelling van de Spaanse landskampioen Real Madrid. Daar zou hij moeten concurreren met Thibaut Courtois.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen