Seizoen Manuel Neuer voorbij na beenbreuk op skivakantie

10 december 2022, 12:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Bayern München zal voor de tweede seizoenshelft op zoek moeten naar een nieuwe keeper. Manuel Neuer heeft namelijk op skivakantie een ongeluk gehad en zijn been gebroken. De Duitse doelman is inmiddels geopereerd, maar zal dit seizoen niet meer in actie komen voor der Rekordmeister.

Voor Bayern is dit een fikse aderlating, aangezien Neuer de onbetwiste nummer één is onder de lat. De 36-jarige doelman komt al elf jaar uit voor de club uit München en kwam tot dusver in twaalf wedstrijden in de Bundesliga in actie. Hoewel Sven Ulreich de tweede sluitpost is bij Bayern, is de verwachting dat de Duitse titelhouder op de transfermarkt naar een alternatief zal zoeken.

'Wat kan ik hierover zeggen... Het jaar had absoluut beter kunnen eindigen', reageert Neuer zelf op Instagram. 'Terwijl ik mijn gedachten probeerde te verzetten door te gaan skiën, heb ik een beenbreuk opgelopen. De operatie is goed verlopen. Veel dank aan de artsen! Maar het doet pijn om te beseffen dat het huidige seizoen voorbij is voor mij, besluit de doelman.

Blamage met Duitsland

Voor Neuer zal de vakantie hard nodig zijn geweest, aangezien het WK in Qatar niet is verlopen zoals verwacht. Waar veel analisten hadden verwacht dat Spanje en Duitsland om de koppositie in Groep E zouden strijden, werd Neuer met die Mannschaft al in de groepsfase uitgeschakeld door Japan. Dit was de tweede keer op rij dat Duitsland, dat in 2014 nog met de wereldtitel naar huis ging, die groepsfase niet overleefde, want ook in 2018 was het WK in Rusland al na drie wedstrijden voorbij. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen