Wat de camera niet liet zien: hierom kreeg Dumfries alsnog rood

10 december 2022, 09:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In Nederland was de teleurstelling na de WK-uitschakeling tegen Argentinië vrijdagavond groot. Mede daardoor zullen veel fans wellicht gemist hebben dat Denzel Dumfries nog een rode kaart gepresenteerd kreeg. Dat gebeurde na afloop van de wedstrijd.

Al de gehele wedstrijd was het onvriendelijk tussen Oranje en Argentinië. Het leidde ertoe dat scheidsrechter Mateu Lahoz, die zelf ook niet zijn beste optreden kende, liefst zeventien gele kaarten moest trekken. Twee hiervan vielen pas tijdens de strafschoppenserie, omdat Dumfries en Noa Lang de Argentijnen provoceerden en probeerden uit hun concentratie te halen. Nadat de strijd definitief gestreden was, ging Dumfries nog eens op de bon.

Na de penaltyreeks besloten de Argentijnen hun gram te halen en juichten zij provocerend voor de balende Nederlanders. Enkele spelers lieten het daar niet bij zitten en gingen op hun beurt weer verhaal halen. Het leidde tot wederom een opstootje, waarbij Dumfries zijn tweede gele kaart moest incasseren en dus ná de wedstrijd alsnog rood kreeg. TV-beelden zijn er niet van het incident, al brachten onderstaande dronebeelden de nasleep van de beslissende penalty wel mooi in beeld. 

Zeventien gele kaarten

In totaal trok Lahoz dus liefst zeventien gele kaarten, inclusief de twee voor Dumfries. Naast hem en Lang gingen aan de kant van Oranje ook Jurriën Timber, Wout Weghorst, Memphis Depay, Steven Berghuis en Steven Bergwijn op de bon. Bij de Argentijnen vielen er liefst negen gele kaarten; acht voor spelers en één voor bondscoach Lionel Scaloni. 

Lees ook: Messi woedend: "FIFA moet dit soort arbiters niet inzetten"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ze moeten dat kut elftal uit het toernooi zetten !! en dan durft die kut fifa nog te roepen RESPECT!! nou dan was dus nergens niet te zien!! ik hoop echt dat de argentijnen gigantisch op hun bakkes gaan tegen kroatie!! en ik hoop dat engeland wk winnaar wordt!! en messi jankend naar huis gaat!! maar je zag gewoon dat de wedstrijd was verkocht!! bah fifa!!

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nou ja die argentijenen snappen nu wel dat voetbal oorlog is in holland

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij de Argentijnen vielen er liefst negen gele kaarten; acht voor spelers en één voor bondscoach Lionel Scaloni. WEER onjuiste berichtgeving, niet Scaloni, maar zijn assistent kreeg geel in de 1e helft.

Wolf040
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En Virgil is ook op de bon gegaan. Het klopt de laatste tijd vaker niet inderdaad

Hops
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En de bondscoach ook na de wedstrijd....

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jup Walter Samuel kreeg inderdaad geel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen