Noppert trots op teamspirit Oranje: "Vrije trap was ingestudeerd"

10 december 2022, 09:08   Bijgewerkt: 10 december 2022, 09:28

Voor Andries Noppert overheerst de teleurstelling, maar is er zeker ook veel trots na de uitschakeling in de kwartfinale van het WK in Qatar. Na afloop van de pijnlijke uitschakeling verscheen de doelman van SC Heerenveen als een van de eerste spelers van Oranje voor de camera van de NOS en toonde hij zich vooral dankbaar voor het toernooi.

"Als het op deze manier gebeurt, is dat natuurlijk extra zuur", begint Noppert. "Aan de andere kant denk ik dat we ook trots moeten zijn, als je ziet hoe de wedstrijd verloopt. We hoopten tot de laatste minuut op een wonder en dat kwam er. Maar dat hebben we geen vervolg gegeven." Bij de penaltyreeks kreeg Noppert steun van onder meer Remko Pasveer en Justin Bijlow, wat ook het teamgevoel bij Oranje illustreert. Toch zag de doelman dat er, ondanks alle oefening, ook een beetje geluk nodig is. "Volgens mij kunnen we daar uren over doorgaan, maar het is gewoon een loterij. Dat is het eerste wat in me opkomt. Natuurlijk kan ik een beetje begrijpen dat je ze kan beïnvloeden. Maar zo'n Messi, met alle respect. Die wacht zo lang... Dan sta je met beide beentjes op de grond en dan schiet hij 'm in het andere hoekie. Dat is gewoon kwaliteit."

In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd keek Oranje nog tegen een 2-1 achterstand aan, waarna invaller Wout Weghorst uit een vrije trap in de laatste secondes de gelijkmaker binnen schoot. Noppert leek vlak hiervoor een klein schietgebedje te maken, in de hoop op een wonder. "Als je 2-1 achter staat en je krijgt dan zo'n kans... Dit was ingestudeerd, dus het is nog heel mooi dat dat er uit komt. Dan hoop je op een wonder, dat kwam er toen, maar dat hebben we geen vervolg kunnen geven helaas." Momenteel overheerst de teleurstelling voor Noppert, maar later zal hij met trots terug kunnen kijken op het toernooi. "Het is moeilijk om te zeggen, maar ik denk dat we van de andere kant trots mogen zijn op wat we met zijn allen neer hebben gezet hier. En hoe het met de keepers onderling ging, daar kan ik alleen maar respect voor hebben, voor de andere jongens."

Dank voor Van Gaal

In zijn interview sprak Noppert ook nog kort zijn dank uit voor bondscoach Louis van Gaal, die hem op het WK in Qatar zijn debuut voor het Nederlands elftal liet maken. "Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Dat ik het vertrouwen heb gekregen van de bondscoach, van het elftal en van heel Nederland. Het is jammer dat het zo is gelopen. Daar ben ik trots op, het stukje vertrouwen dat ik heb gekregen. Ik dacht dat er meer in zat, maar dat heeft niet mogen baten." De doelman hoopt dat ook anderen inspiratie trekken uit zijn verhaal. "Ik hoop dat ik voor mensen met af en toe een tegenslagje het bewijs ben dat ze altijd moeten blijven geloven. Ik heb heel veel geluk dat deze bondcoach er was en dat hij mij de kans heeft gegeven. Iedereen weet dat hij iets heeft dat vreselijk is en dan probeer je het met zijn allen goed te doen en goed af te sluiten, dus dan is dit extra zuur. Ik heb genoten van de groep en het elftal", aldus Noppert.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen