Oranje vindt Waterloo na penaltydrama, scheidsrechter Lahoz gebeten hond | FCUpdate Recap

10 december 2022, 00:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de rubriek 'FCUpdate Recap' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 9 december.

Oranje komt sterk terug maar vliegt er na strafschoppen toch uit

Het Nederlands elftal is er niet in geslaagd de halve finale van het WK te bereiken. Tegen Argentinië kwam Oranje terug van een 2-0 achterstand, maar de Argentijnen namen uiteindelijk de strafschoppen beter. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Oranje op Rapport: wisselende beoordelingen na uitschakeling

Na een spraakmakende, emotionele, maar vooral teleurstellende kwartfinale zit het WK erop voor het Nederlands elftal. Oranje knokte zich via Wout Weghorst terug tegen Argentinië, maar werd uiteindelijk via strafschoppen alsnog uitgeschakeld. Na een avond vol pieken en dalen deelde FCUpdate.nl de volgende rapportcijfers uit. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Stevige kritiek op Oranje na uitschakeling: 'Een kleurloos toernooi'

Het Nederlands elftal kan naar huis. Argentinië bleek na strafschoppen te sterk in de kwartfinale van het WK in Qatar. Nadat Louis van Gaal overstapte naar Plan B was het geloof terug bij Oranje, maar uiteindelijk ging het toch mis. De overall conclusie was dat het toernooi uiteindelijk onvoldoende was van de ploeg van Van Gaal. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Van Gaal baalt van arbiter: "Ik vond het een dubieuze strafschop"

Bondscoach Louis van Gaal hekelt de strafschop die Oranje tegen kreeg in de kwartfinale op het WK in Qatar tegen Argentinië. De oefenmeester stelde sowieso vraagtekens bij de beslissingen van leidsman Mateu Lahoz. "Ik vond het een dubieuze strafschop", zei de coach. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Messi woedend: "FIFA moet dit soort arbiters niet inzetten"

Lionel Messi was woedend na het duel met Oranje. De kleine aanvaller van Argentinië werd door Mateu Lahoz sterk bevoordeeld vanuit Nederlands perspectief, toch vond hij het optreden van de Spaanse arbiter heel erg slecht en hij richtte zich richting de FIFA. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Kroatië via strafschoppen langs Brazilië naar halve finale

Kroatië heeft in de eerste kwartfinale op dit WK de absolute titelfavoriet Brazilië na strafschoppen verslagen. In de eerste negentig minuten werd er niet gescoord en in de verlenging zorgden Neymar en Bruno Petkovic voor de 1-1 eindstand, waarna doelman Dominik Livakovic weer de held was voor zijn land. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Tite neemt kort na uitschakeling Brazilië afscheid als bondscoach

Met de uitschakeling van Brazilië op het WK, is ook een einde gekomen aan het dienstverband van bondscoach Tite. Na de verloren strafschoppenserie tegen Kroatië zou de beslissing zijn genomen om afscheid te nemen. Dat bevestigde hij zelf kort na de wedstrijd. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen