Oranje op Rapport: wisselende beoordelingen na uitschakeling

9 december 2022, 23:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na een spraakmakende, emotionele, maar vooral teleurstellende kwartfinale zit het WK erop voor het Nederlands elftal. Oranje knokte zich via Wout Weghorst terug tegen Argentinië, maar werd uiteindelijk via strafschoppen alsnog uitgeschakeld. Na een avond vol pieken en dalen deelde FCUpdate.nl de volgende rapportcijfers uit. 

Andries Noppert - 6

Werd geklopt door Molina en Messi en kon zich tegen Argentinië minder goed onderscheiden dan in voorgaande wedstrijden. Liet zich in de slotfase van de verlenging wel even gelden met enkele reddingen, maar bleek vervolgens niet de penaltykiller te zijn waar Louis van Gaal en wij op hoopten...

Denzel Dumfries - 5

Dat hij niet net zo beslissend kon zijn als tegen de Verenigde Staten was misschien te verwachten. Speelde wel met dezelfde energie, maar het leverde dit keer weinig op. Gaf bovendien op ongelukkige wijze een penalty weg die Nederland in de reguliere speeltijd al bijna fataal werd.

Jurriën Timber - 6

Maakte geen grote fouten, had enkele aardige verdedigende acties en zag de meeste van zijn passes aankomen. Een voldoende voor Timber, maar ook niet meer dan dat.

Virgil van Dijk - 6,5

Een wedstrijd met ups en downs voor de aanvoerder. Herpakte zich goed nadat hij er bij de openingstreffer niet goed uitzag, maar het zal toch vooral zijn gemiste strafschop zijn die na de wedstrijd door zijn hoofd spookt.

Nathan Aké - 7

Was ook tegen Argentinië weer een van de meest betrouwbare spelers aan de kant van Oranje. Kan ondanks de uitschakeling terugkijken op een voor hemzelf zeer geslaagd WK.

Daley Blind - 5

Ging niet vrijuit bij de openingstreffer, waar hij geklopt werd door doelpuntenmaker Molina. Liet ondanks de vele kritiek toch tijdens dit WK geregeld zien waarom hij wél van waarde is voor Oranje, maar dit was ook van hem niet de beste wedstrijd.

Marten de Roon - 5,5

Hij stond al twee keer eerder aan de aftrap, maar leek toch vooral meegenomen voor wedstrijden als deze. Dat bleek echter niet uit te pakken zoals Van Gaal wilde en al in de rust zat de wedstrijd er voor De Roon op.

Cody Gakpo - 6

Was de sensatie van de groepsfase bij Oranje, maar de teller in de knock-outfase staat na de uitschakeling op nul treffers. Zijn optreden tegen Argentinië was waarschijnlijk zijn minste van dit WK, al was het wel genoeg voor een voldoende.

Frenkie de Jong - 6

Speelde zowel aan de bal als zonder bal een degelijke wedstrijd, maar toonde niet de klasse die Oranje van hem nodig had om een topland als Argentinië te verslaan.

Steven Bergwijn - 4,5

Kreeg weliswaar ook weinig tijd, maar hij imponeerde niet genoeg voor een voldoende. Was halverwege de reguliere speeltijd de speler met de minste balcontacten en kon dan ook niet gevaarlijk worden. Van Gaal had genoeg gezien en haalde hem naar de kant.

Memphis Depay - 5

Nederland creëerde aanvankelijk erg weinig tegen Argentinië, en dus kunnen we moeilijk zeggen dat Memphis een goede wedstrijd speelde. Dat Oranje tot zijn wissel zelfs tot geen enkel schot op doel wist te komen, betekent dan ook een onvoldoende voor hem.

Invallers

Steven Berghuis - 6,5

Bracht als invaller waarvoor hij werd gebracht. Vooral toen Oranje overschakelde op een 4-3-3-formatie kwam hij tot zijn recht. Gaf de assist op de eerste goal van Weghorst en was vervolgens zelf nog dicht bij de 2-2, die uiteindelijk via wederom Weghorst dus alsnog viel. Een grote smet op zijn optreden was dat hij uiteindelijk van elf meter miste... 

Teun Koopmeiners - 6,5

Was in de rust de vervanger van De Roon, maar heel veel beter werd het spel daarvan aanvankelijk niet. Dat zijn gewaagde vrije trap in de absolute slotfase van de reguliere speeltijd tot de 2-2 leidde, maakte echter veel goed.

Luuk de Jong - 6

Velen vroegen zich af waarom Luuk de Jong tot dusver nog geen speeltijd had gekregen, maar het was niet hij, maar concurrent Weghorst die zich vandaag bewees als 'plan B'. Toch was ook de strijd die De Jong meebracht veel waard voor Oranje.

Wout Weghorst - 8,5

Wout Weghorst als de grote held van Nederland tegen Argentinië. Wie dat van tevoren had voorspeld, had er heel rijk mee kunnen worden. Toch flikte hij het en hield hij als 'plan B' de titeldroom van Oranje in leven. Voor even althans, want helaas ging het in de strafschoppenreeks alsnog mis.

Noa Lang -

Speelde te kort voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen