Ook voor Oranje is Messi niet te stoppen: "De enige op de wereld"

9 december 2022, 21:06

De eerste helft van de kwartfinale tegen Argentinië eindigde in een teleurstelling voor het Nederlands elftal. Oranje zelf kwam niet tot kansen en hoewel dat ook grotendeels voor de tegenstander gold, was één geniaal moment van Lionel Messi genoeg voor een 1-0 achterstand. De analisten van de NOS waren dan ook vooral onder de indruk van de Argentijnse smaakmaker.

"Dit is buitencategorie, dit is ongelofelijk", trapte Rafael van der Vaart in de rust af over de assist van Messi op doelpuntenmaker Nahuel Molina. "Hij is echt de enige op het veld - misschien wel op de wereld - die dit soort ballen kan geven. Zonder te kijken, precies op de juist snelheid. Hij is niet te houden. Zo zie je maar weer: zo'n bal door het midden, daarmee worden wedstrijden beslist. Niet over de zijkanten."

Marco van Basten sloot zich bij de lovende woorden over Messi aan. "Dit is voetbal. Hier moet je voor klappen, dit is gewoon mooi", zei hij. "Ik vind het wel jammer dat we zelf zo weinig creëren. In principe heb je in 45 minuten geen kans gezien. Andersom tot het doelpunt ook, maar dat wil niet zeggen dat je zelf niets hoeft te doen. Je zit ook op voetbal omdat je wil voetballen en wil scoren. Dat gaat hopelijk in de tweede helft gebeuren."

"Tot aan de goal ging het prima", luidde het oordeel van Pierre van Hooijdonk. "Maar de enige mogelijkheden die je hebt gehad om zelf tot kansen te komen, was wanneer de diepte werd gezocht. Dat gebeurde op een paar momenten, maar dat was het ook wel. Het Nederlands elftal moet in de tweede helft volledig uit zijn schulp gaan komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen