Waarom jubilaris Frenkie moet oppassen tegen Argentinië

9 december 2022, 20:15

Frenkie de Jong is de wedstrijd tegen Argentinië begonnen als international van Nederland. De middenvelder mag daarmee zijn vijftigste interland definitief bijschrijven en dat betekent dat de kwartfinale van het WK in Qatar voor hem een jubileumwedstrijd is. Daarin moet hij overigens wel oppassen.

De controleur van het Nederlands elftal begint namelijk aan het duel met een gele kaart achter zijn naam van eerder dit WK en dus is hij bij een volgende gele prent geschorst voor een eventuele halve finale tegen Kroatië. De Spaanse scheidsrechter Mateu Lahoz kent hij weliswaar uit de Spaanse competitie, maar weet ook dat hij daar te boek staat als een notoire kaartentrekker.

Overigens is Frenkie niet de enige speler van Oranje die moet opletten in het duel met de geslepen Argentijnen. Ook Nathan Aké en bankzitters Teun Koopmeiners en Matthijs de Ligt moeten een kaart vermijden om een schorsing te voorkomen. Bij de Argentijnen gaat het om Gonzalo Montiel en Marcos Acuna die op scherp staan. Na dit duel beginnen alle spelers met een schone lei.

Lees ook: Van Gaal ziet groot voordeel: "Argentinië is erg angstig voor ons"

Statistieken Frenkie

In de vijftig interlands die Frenkie de Jong tot dusver speelde, waarbij die tegen Argentinië al is meegeteld, kwam hij tot slechts twee doelpunten. Een van die beide maakte hij op dit WK: tegen Qatar maakte hij een treffer. Verder liet hij zes assists noteren (wederom één tijdens dit toernooi) en ging hij zesmaal op de bon met geel, rood pakte hij als international nog nooit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen