Brazilië maakte heel pijnlijke rekenfout in strafschoppenreeks tegen Kroatië

9 december 2022, 19:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Brazilië is uitgeschakeld op het WK in Qatar. De ploeg van bondscoach Tite werd uitgeschakeld na strafschoppen door Kroatië. Dat was niet alleen pijnlijk omdat het diep in de verlenging nog de gelijkmaker om de oren te verwerken kreeg waardoor het überhaupt pingels werden (1-1), maar ook omdat het in de penaltyserie een heel pijnlijke rekenfout maakte.

Neymar wordt gezien als de beste strafschoppennemer van Brazilië, maar kwam pas als vijfde en laatste op papier. De aanvaller wilde vermoedelijk het liefst de beslissende pingel binnenschieten op het moment dat het spannend was, maar kwam door de missers van zijn ploeggenoten helemaal niet meer aan de beurt. De inzet van Rodrygo werd gepakt, Casemiro schoot op de paal.

Uit onderzoek is gebleken dat een land de beste nemer als eerste en als vierde moet laten schieten om de grootste kans te maken om een strafschoppenserie te winnen. De eerste heeft ook te maken met het psychologische gedeelte van de strafschoppenreeks, terwijl de vierde vaker de beslissende pingel is dan de vijfde en laatste. Voor de vijfde strafschop, waar Neymar voor was aangewezen, is een gemiddelde nemer de beste optie.

Lees ook: De speler waardoor Kroatië voor een stunt zorgt tegen Brazilië!

Het is overigens niet de eerste keer dat er een dergelijke rekenfout wordt gemaakt door een land. Cristiano Ronaldo was het op het EK 2012 ook aangewezen als de vijfde nemer voor Portugal, maar kwam er door de 2-4 nederlaag tegen Spanje na strafschoppen helemaal niet meer aan te pas als nemer. Brazilië heeft van die fout niet geleerd en overkwam hetzelfde tegen Kroatië. Einde toernooi…

Reacties

PaulAretz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Casemiro schoot raak, Marquinhos schoot op de paal

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen