Bondscoach Marokko hoopt op reserverol Ronaldo: "Beste speler ooit"

9 december 2022, 16:40

Marokko is waarschijnlijk de meest verrassende ploeg die het dit WK tot de kwartfinales wist te schoppen. Na de gewonnen strafschoppenserie tegen Spanje moet het sprookje een vervolg gaan krijgen tegen Portugal. Bondscoach Walid Regragui weet wat een goede ploeg hij tegenover zich krijgt en hoopt vooral dat Cristiano Ronaldo opnieuw op de bank zal zitten.

"We nemen het op tegen een van de beste teams ter wereld, met de beste speler in de geschiedenis", doelde Regragui op Cristiano Ronaldo. Dat terwijl de vedette bij Portugal niet zeker meer is van zijn basisplaats, nadat zijn reserverol de ploeg in de achtste finale een 6-1 overwinning op Zwitserland opleverde. "Ik hoop dat hij tegen ons ook niet meedoet. Hij is nog steeds een geweldige tegenstander, dus het zou beter voor ons zijn als ze hem niet opstellen."

Regragui wees er ook op dat Portugal 'wel drie elftallen op zou kunnen stellen', een punt dat onderstreept werd door het feit dat Ronaldo's vervanger Gonçalo Ramos direct goed was voor een hattrick. "We respecteren Portugal. Ze hebben geweldige aanvallers", weet de Marokkaanse bondscoach. "Maar zij weten ook dat wij een uitdaging zullen vormen. We zijn eraan gewend om tegen topploegen te spelen. We hebben een plan en zullen proberen om opnieuw te stunten, maar dan moeten we ons wel op onszelf richten en in de wedstrijd groeien."

Trots op land en ploeg

Wat het resultaat tegen Portugal ook zal zijn, Marokko kan hoe dan ook spreken van een geslaagd toernooi. "Ik ben trots op ons land en op mijn ploeg", aldus Regragui. "Je voelt hier de positiviteit; iedereen maakt deel uit van dezelfde familie. De mensen identificeren zich met ons en we brengen het Marokkaanse volk samen. Dat is nog veel belangrijker dan geld en prijzen. Maar we zijn hier ook om wedstrijden te winnen en zo ver mogelijk te komen."

Lees ook: Santos onthult hoe slechtnieuwsgesprek met Ronaldo verliep

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen