Advocaat ziet Van Gaal wel bij de Belgen: "Open sollicitatie"

9 december 2022, 16:15

Dick Advocaat (75) staat aan de vooravond van zijn debuut als trainer van ADO Den Haag. De ervaren oefenmeester neemt het zondag met zijn elftal op tegen Almere City. Op een persconferentie voorafgaand aan dat duel werd hij vandaag ook aan de tand gevoeld over Oranje-bondscoach Louis van Gaal.

Advocaat geniet met volle teugen van de verrichtingen van de 71-jarige Van Gaal in Qatar, zo blijkt. "Het is de grote Louis van Gaal-show op dit moment", wordt hij geciteerd door ESPN. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal wordt in verband gebracht met het bondscoachschap van België, een positie die vacant is nadat Roberto Martínez opstapte toen de Belgen in Qatar niet door de groepsfase heen kwamen.

"Hij gaf een open sollicitatie naar België, heb ik het idee", vindt Advocaat. Hij ziet zijn vier jaar jongere collega dan ook wel toehappen als de Belgische voetbalbond Van Gaal daadwerkelijk zou polsen. "Als hij zich fysiek goed voelt, waarom niet. België is een prachtig land en er komt een goede groep aan. Dat is voor Louis wel aantrekkelijk", besloot Advocaat.

Kans tegen Argentijnen

Van de kwartfinale tegen Argentinië heeft Advocaat hoge verwachtingen, zo blijkt. "Ik verwacht dat Nederland gaat winnen", zei de man die Oranje net als Van Gaal in drie verschillende periodes onder zijn hoede had. Zijn voorspelling wordt ook ingegeven door de Argentijnen, zo blijkt. "Ik heb nog geen goede indruk van Argentinië", zei Advocaat. "Maar Messi is nog steeds zo goed, dus het wordt wel spannend", sloot hij af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen