"In Brazilië is Ronaldo gewoon een dikke vent die op straat rondloopt"

9 december 2022, 14:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kaka heeft een boekje opengedaan over de reputatie van Ronaldo in Brazilië. Waar de voormalig spits in Europa een heldenstatus geniet, is dat in eigen land heel anders. Neymar heeft volgens Kaka hetzelfde probleem.

"Het klinkt vreemd, maar veel Brazilianen steunen het nationale team niet. Als je Ronaldo hier ziet rondlopen, denk je: wow. In Brazilië is dat anders. Daar is hij gewoon een dikke vent die op straat rondloopt", zegt Kaka bij beIN Sports. "Natuurlijk zijn er ook veel Brazilianen die wel van hem houden. Ik hou van hem. Maar de manier waarop hij in Brazilië en in het buitenland wordt gerespecteerd, is anders."

Ook Neymar wordt door een deel van het Braziliaanse volk verguisd. Dat lijkt deels te maken te hebben met het feit dat de aanvaller van Paris Saint-Germain openlijk zijn steun heeft uitgesproken aan de omstreden Jair Bolsonaro, die kortgeleden de Braziliaanse presidentsverkiezingen verloor. "Op dit moment wordt er in Brazilië veel over Neymar gepraat, maar wel op een negatieve manier. Dat heeft misschien een politieke reden, maar in Brazilië worden onze talenten soms niet erkend."

Neymar is de grote ster van de Braziliaanse ploeg, die beschouwd wordt als belangrijkste kanshebber voor de wereldtitel. De aanvaller deed door een enkelblessure slechts twee van de vier wedstrijden mee: de eerste groepswedstrijd tegen Servië (2-0) en de achtste finale tegen Zuid-Korea (4-1). In het laatste duel kwam hij tot scoren. Deze vrijdag speelt Brazilië tegen Kroatië om een plek in de halve finale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen